Suomalaiset edustettuna Tallinnan Rullituurilla

Kesän Rullituur-kiertueen avausosakilpailu järjestettiin Tallinnassa sunnuntaina 9.6., jonka starttiviivalle asettui lähes 300 luistelijan joukossa 14 suomalaista. Parhaat suomalaiset olivat naisten yleisen sarjan puolimaratonin voittaja Anneli Kymäläinen, miesten yleisessä Jani Virtanen, joka sijoittui hienosti maratonilla yhdeksänneksi sekä Teemu Ylänen voittaen maratonin M40-sarjan.

Kesäkuinen Tallinna tarjosi parastaan ja +25 asteen lämpötila helli luistelijoita maratonilla, joka kiersi katuja Ülemisten kaupunginosassa Tallinna keskustan tuntumassa. Kilpailumatkoina olivat maratonin lisäksi puolimaraton, n. 1/4 -maraton sekä nuorten 1,9 kilometrin kilpailu.

Täysmittaiselle maratonille starttasi kahdeksan suomalaista: Jani Virtanen, Teemu Ylänen ja Antti Sjögren yleisessä sarjassa sekä Toivo Rätte, Sami Juutinen, Petri Virtanen, Timo Markkula sekä Kari Vuorinen master-sarjoissa. Maratonin kärkiviisikko oli äärimmäisen tasainen, sillä kaikki mahtuivat kahden sekunnin sisään toisistaan. Voittajaksi luisteli latvialainen Reinis Znotins ennen isäntämaan tähtiä Marten Liiviä sekä Kert Kespaik:ia. Suomalaisista Jani Virtanen luisteli maaliin seuraavassa viiden luistelijan ryhmassä saavuttaen sijoituksen 9. ajalla 1:11.56, jääden 49 sekuntia voittajalle. Kokenut kisakävijä Teemu Ylänen sijoittui koko maratonilla sijalle 16 voittaen M40 sarjan. Yleisessä niin ikään olleen Antti Sjögrenin loppuaika oli 1:17.23, jääden voittajalle reilut kuusi minuuttia. Antin sijoitus maratonilla oli 26.

Master-sarjoissa M50-sarjassa kilpailivat Petteri Virtanen, Kari Vuorinen sekä Timo Markkula luistellen tasatahtia ja saavuttaen sarjassaan sijoitukset 13., 14. ja 15. M60-sarjassa Toivo Rätte saavutti voiton ajalla 1:21.24, yli kahdeksan minuutin erolla seuraaviin.

Puolimaratonilla kilpaili neljä suomalaista: Anneli Kymäläinen naisten sarjassa, Marko Rahkonen miesten sarjassa, Iiro Jääskeläinen M19-sarjassa sekä Urho Eklund M14-sarjassa. Nuoret pitivät matkalla kovaa vauhtia, sillä 15 parhaan joukkoon mahtui ainoastaan kaksi yleisen sarjan luistelijaa. Suomalaisista Iiro Jääskeläinen sijoittui puolikkaalla 13:ksi ja M19-sarjassa sijalle viisi. Marko Rahkosen sijoitus kovatasoisella matkalla oli 21. ja yleisessä sarjassa 6. Urho Eklund luisteli hienosti samassa vauhdissa vanhempia vastaan, saavuttaen sijoituksen 25. ja sarjassaan M14 sijan 5. Puolimaratonin naisten yleisen sarjan voittajaksi kruunattiin Anneli Kymäläinen ollen koko kilpailumatkan 29:s.

Suomalaisjoukkueen nuorimmat edustajat Elias Waldén ja Viljami Ylänen kilpailivat sekä nuorten 8,5 kilometrin matkan, että 1,9 kilometrin kilpailun. Pidemmällä matkalla molemmat suomalaiset sijottuivat upeasti kymmenen parhaan joukkoon sijoituksilla: Elias neljäs ja Viljami kahdeksas. Lyhyemmällä matkalla P12-sarjassa olivat pojat myös mainiossa vauhdissa Eliaksen sijoituttua viidenneksi ja Viljamin 19:ksi yli 50 kilpailijan joukossa.