Jani Virtanen avasi kilpailukauden Ranskassa

Helsingin Työväen Luistelijoita edustava Jani Virtanen oli 39:s Ranskan Rennes:ssä järjestetyssä World Inline Cup:n maratonkilpailussa sunnuntaina 26.5.2019. Pitkälti eurooppalaisista luistelijoista ja talleista muodostuneesta kilpailijajoukosta oli miesten maratonilla mukana yhteensä 70 luistelijaa.

Maratonin voiton nappasi Powerslide / Matter Racing Team:n Felix Rijhnen (Saksa) ennen tallikaveriaan Bart Swingsiä (Belgia). Rijhnen:n voittoaika oli 1:07.07. Jani Virtanen lähti kovassa alkuvauhdissa pääjoukon mukaan, mutta kärjen vauhti oli lopulta liikaa. Ammattilaistallit ja seurajoukkueet ovat yleisestiottaen maratonilla aina etulyöntiasemassa voidessaan määrittellä maratonilla muodostuvat taktiset elementit ja vauhdin, jolloin yksittäisellä luistelijalla ilman joukkueen tukea on haastavaa hakea hyvää paikkaa ryhmästä, siitä huolimatta Jani Virtanen onnistui maratonilla varsin hyvin. Sopivavauhtisen ryhmän löydyttyä, luisteli Virtanen maaliin sijalla 39. ajalla 1:17.12.

Uutinen World Inline Cup:n Internet-sivuilla >>

Tulokset kokonaisuudessaan >>