Pentti Kiiskinen luisteli mastereiden sprinttimestariksi

Yhdennettoista International Masters’ Sprint -kilpailut luisteltiin 9.-10.3.2019 Hollannin Leeuwardenissa. Kyseisiä kilpailuja kutsutaan myös mastersarjojen maailmanmestaruuskilpailuiksi, joissa vuonna 2019 oli mukana kilpasarjat 30-90. Pentti Kiiskinen kruunattiin mestariksi sarjassa M75.

11TH INTERNATIONAL MASTERS’ SPRINT

Suomi oli edustettuna kilpailuissa yhdeksän luistelijan joukkueella. Suomea edustivat: Outi Pinomäki ja Marja Sisso-Koriseva (N50), Ari Häyrinen (M45), Mika Siren (M50), Pekka Aho (M55), Jyrki Hietanen (M55), Vesa Visti (M55), Heikki Töyrälä (M70) ja Pentti Kiiskinen M(75).
Kilpailuissa luisteltiin sprinttimatkat: 500m ja 1000m molempina kilpailupäivinä.

Naisissa Outi Pinomäki ja Marja Sisso-Koriseva edustivat N50-sarjassa, jossa Outi Pinomäki sijoittui viidenneksi yhteispisteillä 198,135, tehden ikäluokkansa Suomenennätyksen 500 metrillä ajalla 49,06. Marja Sisso-Koriseva sijoittui Pinomäen vanavedessä kuudenneksi yhteispisteillä 201,830.

M45-sarjassa Ari Häyrinen luisteli neljän matkan yhteistuloksissa yhdenneksitoista pistein 179,190. Mika Siren kilpaili sarjaa vanhemmissa 27:n kilpailijan sarjassa neljänneksitoista pisteillä: 166,990.

M55-sarjassa luisteli peräti kolme suomalaisedustajaa. Vesa Visti sijoittui parhaana suomalaisena seitsemänneksi yhteispisteillä 172,085. Jyrki Hietanen jäi alle kaksi kymmenystä Vististä ja sijoittui kahdennakseksi pistein 172,240. Sarjan kolmas suomalainen Pekka Aho luisteli kahdenneksitoista uransa parhain pistein 176,825.

Heikki Töyrälä kilpaili kovassa M70 sarjassa sijoittuen viidenneksitoista pistein 217,815.

Viikonlopun suomalaisässä oli kuitenkin Pentti Kiiskinen, joka luisteli mestariksi ylivoimaiseen tapaan M75-sarjassa. Kiiskisen yhteispisteet 190,720 olisi riittänyt nuorempien sarjassakin kuuden parhaan joukkoon. Yhteispisteet olivat samalla myös ikäluokan Suomenennätys ulkomaan radoilla.

Sprinttikisan tulokset kokonaisuudessaan >>

28TH MASTERS` ALLROUND GAMES

Suomalaiset olivat mukana myös neljän luistelijan voimin mastereiden yleisluistelijoiden kisassa, jotka järjestettiin Norjan Bjugnissa 22.-24.3.2019

M45-sarjassa kilpaileva Pertti Kiiskinen sijoittui viidenneksi yhteispistein 184,096. Kari Niittylä oli M55-sarjan edustajana kymmenes saavutettuaan neljän matkan yhteispisteiksi 200,881. Kummassakin sarjassa kilpailtiin ns. Small combination, eli 500m, 3000m, 1500m ja 5000m.

Paavo Salonen kilpaili M65-sarjassa, jossa kilpailtiin 500m, 1500m 1000m ja 3000m. Salonen sijoittui neljän matkan yhteispisteissä seitsemänneksi tuloksella 202,118.

Myös M75-sarjassa kilpailtiin ns. mini combination. Jossa Pentti Kiiskinen jatkoi mitaliputkeaan voitettuaan hopeaa norjalaisten vallatessa kaksi viereistä mitalikoroketta. Pentti Kiiskisen yhteispisteet olivat 203,986. Kiiskisen 3000 metrin tulos 5.35,43 on myös ikäluokan ulkomaanratojen Suomenennätys.