Ikäkausimaaottelu Norjalaisten juhlaa

Nuorten ikäkausimaaottelu kilpailtiin helmikuisena viikonloppuna Norjan Hamarissa vuoden 1994 Olympiahallissa Vikingskipetissä. Edellisvuosista poiketen, kilpailijamaat eivät saaneet jalkeille täysiä joukkueita, vaan mm. Ruotsi yhdisti voimansa Iso-Britannian kanssa, joka sai uudet joukkuekaverit Tanskan jäätyä sivuun kilpailuista. Joukkueiden yhteispisteissä Norja ansaitsi voiton selkeällä piste-erolla. 

Ikäkausimaaottelun kilpailuohjelma noudatteli B- ja C-ikäisten kilpailuohjelmaa, jossa B-nuoret luistelivat 500, 1500, 1000 ja 3000 ja C-nuoret 500, 1000, 500 ja 1500m. Näiden lisäksi lauantaina kilpailtiin nykyisin jo hieman vieraammassa viestikilpailussa, jossa neljän luistelijan sekajoukkueet luistelivat 8 kierrosta, yhden luistelijan kiertäessä aina kaksi kierrosta kerralla.

Suomen joukkueen parasta terää verottivat sairastumiset, kaatumiset ja valitettavat hylkäykset. Niistä huolimatta Suomen joukkue taisteli hienosti Ruotsin ja Iso-Britannian yhdistelmäjoukkueita vastaan, mutta Norjalaiset olivat kokonaisuudessaan selvästi parempia. Laajalla rintamalla kauden parhaita aikojaan luistelleet suomalaiset sijoittuivat maiden yhteispisteissä kuitenkin kolmanneksi Norjan ja Ruotsi/Iso-Britannian perässä. Henkilökohtaisessa kilpailussa podiumille nousi yhteispisteissä Laura Kivioja ollen kolmas neljän kilpailumatkan jälkeen, joka oli suomalaisittain paras saavutus yksittäisten matkojen sijoitusten ohella. Matkakohtaisia podiumsijoituksia saavuttivat: Tuukka Suomalainen (B-pojat 500m), Laura Kivioja (B-tytöt 500m ja 1500m), Sini Siro (B-tytöt 500m) ja Villiina Suomalainen (C-tytöt 500m).

 

Ikäkausimaaottelun tulokset >>

Ikäkausimaaottelun pisteet ja lopputulokset >>