Hopealuistinfinaali ja nuorten SM-kilpailut

Tulevana viikonloppuna kilpaillaan jälleen kotimaiset arvokilpailut, kun nuorten parhaimmisto kokoontuu Poriin kilpailemaan Hopealuistinfinaalissa ja nuorten SM:ssä. 

Hopealuistinfinaalissa kilpailevat E-, D- ja C-juniorit, jossa Hopealuistinmestaruus ratkeaa yhteispistekilpailun perusteella. E-junioreilla kilpailuohjelmassa on kolme matkaa, 300m, 500m ja 300m. D-juniorit luistelevat neljän matkan yhteispistekilpailussa, jossa matkoina on 500m ja 1000m sekä toisena päivänä myös 500m ja 1000m. C-juniorit luistelevat myös neljä kilpailumatkaa, mutta D-junioreista poiketen päätösmatkana luistellaan 1500m.

Nuorten SM:ssä on mukana A- ja B-juniorit, jotka kilpailevat yhteispisteiden Suomen mestaruuksista, jonka lisäksi B-tytöillä ja -pojilla sekä A-tytöillä on matkakohtainen 3000 metrin kilpailu. A-pojilla matkakohtaisena kilpailuna on päätöspäivän 5000m.

Kilpailut ovat samalla myös viimeinen näyttöpaikka helmikuussa kilpailtavaan Ikäkausimaaotteluun Norjan Hamarissa sekä helmi-maaliskuun taitteessa kilpailtavaan Viking Race -kilpailuun Hollannin Heerenveenissä. Ikäkausimaaotteluun valitaan mahdollisimman kilpailukykyinen joukkue, jonka tavoitteena on saavuttaa podium-sijoituksia. Viking Race-kilpailuun valitaan täysi joukkue.

Porin tekojäärata tuo lisämausteensa kilpailuihin, sillä Porissa luistellaan 333 ja 1/3 mittaisella radalla, joten 400m rataan tottuneiden luistelijoiden tulee huomioida lyhyemmät suorat ja eri lähtöpaikat.

Ilmoittautuminen

28.1.2019 klo 23.59. Ilmoittautua voi joko yksittäinen urheilija, tai kokonainen joukkue >>

Lisätietoja

Hopealuistinfinaali- ja nuorten SM-kilpailut Luisteluliiton kalenterissa >>

Järjestäjä

Porin Pyrintö, luistelu