Suomen talvi ei yllättänyt joukkueita – ”Kaikki on käyty joukkueiden kanssa läpi”

Suomen talvi tarjosi monipuolisesti parastaan pikaluistelun nuorten maailmancupissa Helsingin Oulunkylässä viikonloppuna. Lauantaina oli noin kahdeksan pakkasastetta, ja taivaalta leijaili sankasti ja vähemmän sankasti lunta. Sunnuntaiksi taas saatiin korkeapainetta ja auringonpaistetta. Aamulla elohopea laski ”haamurajan” eli 20 asteen kylmemmälle puolelle, mutta kilpailujen käynnistyessä aamupäivällä miinusasteita oli enää 16. Pikaluistelun pakkasraja on sama kuin maastohiihdon eli 20 astetta. Moni nuori urheilija kilpaili ensimmäistä kertaa elämässään näin arktisissa oloissa, varsinkin normaalisti hallioloissa harjoittelevista urheilijoista. 

”Suuri osa urheilijoista ja taustahenkilöistä on kuitenkin käynyt Suomessa kilpailemassa ennenkin, joten meikäläinen tammikuu ei sikäli ole voinut olla yllätys. Lisäksi joukkueenjohtajien kokouksessa kilpailujen alla myös tämä aspekti käytiin tarkasti läpi ja kehotettiin valmistautumaan erittäin talviseen kilpailuviikonloppuun esimerkiksi pukeutumisen suhteen”, kertoi maailmancupin pääsihteeri Janne Hänninen.

Vaikka lauantain lumisade teetti järjestäjille paljon työtä jäänpuhdistuksessa, vierailta tuli jäänlaadusta kosolti hyvää palautetta.

”Nyt kun sunnuntaiksi tuli näin kylmää, niin saatiin toisenlainen haaste. Jää on näin tiukalla pakkasella jo aika haurasta, eli se saattaa paikoin lohkeilla”, Hänninen totesi.