Belgialaisille eksoottinen kokemus – ”Odotin kovaa pakkasta innoissani”

Pikaluistelun nuorten maailmancupiin Oulunkylään saapui Belgian joukkueen mukana myös van Houtten perhe, jonka tyttäristä Fran luisteli junioreissa ja Stien neo-senioreissa. 

Koko perhe on harrastanut pitkään rullaluistelua kovallakin kilpailutasolla, mutta pikaluistelu on uudempi tuttavuus. Belgiassa ei ole saatavilla kuin kaukalojäätä, joten tyttäret ovat harjoitelleet pikaluistelua pääasiassa Heerenveenissä Hollannissa. Välimatkat eivät Belgiassa ja Hollannissa ole kovin pitkiä.

”Harmittaa, että naapurimaamme on maailman paras, eikä Belgiassa tunneta pikaluistelua lainkaan”, Fran van Houtte totesi.

Belgiassa seuratuimpia urheilulajeja ovat jalkapallo ja pyöräily.

Oostendessa Pohjois-Belgiassa asuvan perheen esikoistytär Stien oli jo kerran kilpaillut nuorten maailmancupissa, mutta pikkusiskolle kokemus oli ensimmäinen. Ja todella eksoottinen.

”Kun kuulin, että kisat pidetään Suomessa ja tammikuussa, odotinkin kokevani jotain tällaista, äärimmäistä. Pidin jo lauantain lumisadekilpailua upeana kokemuksena ja tänä aamuna (sunnuntaina) toivoin sydämestäni, ettei pakkasta olisi niin paljon, että kisat peruutettaisiin”, Fran van Houtte naurahti.