Toipilas Suomalaiselta komea voitto – ”Kannatti käyttää kotikenttäetu”

Samuli Suomalainen, 20, otti lauantaina komean 1000 metrin matkavoiton pikaluistelun nuorten maailmancupissa Oulunkylässä. Suomalainen voitti neo-seniorien eli 19-23-vuotiaiden luokan kilpailun ajalla 1.13,95, joka on hänen kotimaanratojen ennätyksensä. Norjan Odin By Farstad hävisi 0,04 sekuntia. Kilpailu käytiin sankassa lumipyryssä, ja Suomalainen päätti osallistumisestaan vasta lauantaiaamuna. 

Voittaja Samuli Suomalainen (kesk), Michael Roth 3:s (vasen), Odin By Farstad 2. (oikea)

”Olen ollut viikon mittaan flunssassa ja pidin pari jäätöntä päivää. Aamujäällä jalat toimivat niin hyvin, että päätin luistella. Palautuminen tästä vedosta ratkaisee sen, olenko sunnuntaina mukana 500:lla ja 1500 metrillä. Hengitys kulki kuitenkin oikein hyvin lähtökohtiin nähden.”

Ensimmäistä kauttaan A-maajoukkueessa urheileva, viime kesänä päävalmentaja Peter Muellerin kovassa koulussa hikoillut Suomalainen osallistuu nuorten maailmancupiin myös kahden viikon päästä Italiassa, jonne jää myös viikoksi harjoitusleirille.

”Viime kesän kovuus vaikutti varmasti alkukauden tuloksiin. Tukkoista oli, mutta nyt alkaa päästä vauhtiin”, aiemmin nuorten maailmancupissa kahdesti kolmossijan 500 metrillä napannut Suomalainen totesi.

Osalle vastustajista kilpaileminen ulkojäällä saati kovassa lumisateessa oli vavahduttava kokemus, kun kotioloissa tarjolla on lähinnä hallijäätä.

”Se oli tietysti selvä kotikenttäedun elementti, joka kannatti käyttää hyväksi.”