Joona Suomalainen ennätysvauhdissa lumisateessa

Lauantaina 1000 metrillä neo-seniorien matkavoiton ottaneen Samuli Suomalaisen pikkuveli Joona Suomalainen, 18,  oli myös hyvässä vedossa pikaluistelun nuorten maailmancupin aluksi. Hän sijoittui samalla matkalla junioriluokassa 16:nneksi ulkorataennätyksellään 1.17,74. Aika syntyi raskaissa, lumisateisissa oloissa. 

”Viime viikonloppuna luistelin Seinäjoella edellisen ennätykseni, noin sekunnin hitaammin, ja paljon paremmalla jäällä. Tänään olisi ihanneoloissa mennyt jopa 1.15, niin hyviltä jalat tuntuivat”, Suomalainen iloitsi.

Hän luistelee tapahtuman aikana vielä lauantaina joukkuesprintin ja sunnuntaina 500 ja 1500 metriä. Uudet ulkorataennätykset ovat haussa.  Nyt ne ovat 38,6 ja 2.06,4.

Suomalainen kiittelee vireestään päävalmentaja Peter Muellerin kovia kesätreenejä.

”Puolakan Markus katselee enemmän meidän junnujen perään, mutta olin mukana kaikilla maajoukkueleireillä ja tehtiin kovimmatkin treenit miesten kanssa. Kaksi kahden tunnin settiä päivässä imi kyllä mehut. Mutta ”Pete” on huumorintajuinen ja urheilijan lähelle tuleva koutsi, mikä motivoi jaksamaan. Nyt poimitaan kesän hedelmiä.”