Matkakohtaiset SM-kilpailut päätökseen

Pikaluistelun matkakohtaiset SM-kilpailut tulivat päätökseen sunnuntaina, kun kilpailuviikonlopun päättivät miesten ja naisten 1500 metrin kilpailut sekä naisten 5000m ja miesten 10 000 metrin kilpailut. Anni Käsnänen juhli tuplamestaruuksia, Samuli Suomalainen luisteli mestaruuteen ’tonnivitosella’ ja Kalle Kinnala kruunattiin 10 000 metrin Suomen mestariksi.

Viikonlopun sää suosi pikaluistelijoita Seinäjoella koko viikonlopun ja sunnuntainakin saatiin vielä nauttia hienosta kilpailusta, vaikkakin kilpailijoiden poisjääntejä tuli varsin paljon. Sunnuntain kilpailuohjelmassa olivat matkakohtaisten kilpailujen lajeista 1500m, naisten 5000m ja miesten 10 000 metriä. Anni Käsnänen oli pitelemätön molemmilla kilpailumatkoilla voittaen ensin 1500 metriä ajalla 2.23,46 ja sitten 5000 metriä ajalla 9.25,13. Naisten sarjassa 1500 metrin hopealle luisteli Miina Peltonen (HLK) ajalla 2.31,01. Kolmanneksi sijoittui Porin Pyrinnön Tilda-Sofiia Oras ajalla 2.35,10. Junioreissa Laura Kivioja (PoPy), Sini Siro (SU) ja Inka Koivisto (HLK) luistelivat 1500 metrin matkan naisten sarjan vauhdissa, sillä B-tyttöjen voittajaksi luistellut Laura Kiviojan voittoaika 2.25,45 jäi vain kaksi sekuntia Anni Käsnäsestä.

Miesten 1500 metrin kilpailussa Helsingin Luistinkiitäjien Samuli Suomalainen jatkoi menestyksekästä viikonloppua voittamalla matkan Suomen mestaruuden ajalla 2.01,06 ennen KENSU:n Verneri Kinnusta (2.08,51) ja SU:n Jaakko Hautamäkeä (2.09,14). Junioreissa nähtiin hienoja tuloksia sekä A- ja B-sarjoissa, kun Joona Suomalainen luisteli 2.07,12 jääden kotimaan kauden parhaastaan vajaan sekunnin ja Nils Vähä-Vahe paransi ajalla 2.05,99 omaa 1500 metrin kotimaan ratojen ennätystään lähes viisi sekuntia.

Miesten ja naisten päätösmatkoille ei rohjennut lähteä, kuin kolme naista ja neljä miestä. Naisten 5000 metrin Suomen mestaruuskilpailussa kärkikolmikon muodostivat Anni Käsnänen (HLK), Kirsi Korpijärvi (KENSU) ja Sanni Rosendahl (HTU). Jää ei kenties ollut parhaimmillaan ja viikonlopun kisarypistys alkoi varmasti jo painamaan, sillä kärkikolmikko jäi kukin omasta ennätyksestään varsin selvästi.

Miesten 10 000 metrin kilpailumatka järjesti jälleen uuden Suomen Mestarin sillä Turun Urheiluliiton Kalle Kinnala voitti matkan Suomen Mestaruuden ajalla 17.21,28. Seinäjoen Juho-Jaakko Yli-Ilkka oli toinen ajalla 17.34,51. SM-pronssille luisteli konkari Antero Kotijärvi Kuopion Luisteluseurasta ajalla 18.29,83.

Kotimaan pikaluistelukausi kääntyy seuraavaksi kansainvälisille areenoille tosin kotimaan rajojen sisäpuolella, sillä junioreiden ja neo-senioreiden maailman cup osakilpailu järjestetään jo viikon kuluttua Helsingin Oulunkylässä.