Laura Kivioja ja Samuli Suomalainen sprinttereiden Suomen mestareiksi

Sprinttereiden Sm-kilpailujen toinen kilpailupäivä ratkaisi Suomen mestaruudet, kun neljän matkan yhteispistekilpailun toiset 500m ja 1000m luisteltiin pakkasen kipristämässä, mutta aurinkoisessa säässä Seinäjoella. 

Toinen kilpailupäivä ei suuria yllätyksiä enää tuonut, sillä tuloslista noudatteli pitkälti ensimmäisen kilpailupäivän järjestystä. Naisten Suomen mestaruuden voitti yhteispisteillä 179,260 Porin Pyrinnön Laura Kivioja. Toiseksi sijoittunut Helsingin Luistinkiitäjien Miina Peltonen hävisi 2,78 pistettä Kiviojasta. Pronssista käytiin vielä tiukka kamppailu toisena kilpailupäivänä. Neljän matkan yhteispisteiden jälkeen Seinäjoen Sini Siro nappasi SM-pronssin ja neljänneksi sijoittui Anni Käsnänen (HLK) 0,8 pistettä SM-mitalista jääneenä.

 

Miesten Suomen mestaruuden sprinttereissä voitti odotetusti Samuli Suomalainen (HLK), joka vei voiton lopuksi varsin selvällä erolla, kun pikamatkojen haastajat Miro Puolakka ja Harri Levo eivät luistelleet sprinttereiden kokonaiskilpailua. SM-hopeaa voitti Joona Suomalainen (HLK) tehden vahvaa työtä viikonlopun aikana. Joona Suomalainen paransi reilusti toisena kilpailupäivänä ensimmäisen päivän tuloksistaan. SM-pronssin arvoisesti luisteli KENSU:n Verneri Kinnunen, joka edustaa mitalikolmikon kokeneempaa kaartia. Yleisluistelijana paremmin tunnettu Kinnunen sai toisena kilpailupäivänä kovaa painetta HLK:n Emil Ervikiltä, mutta Kinnunen oli lopputuloksissa kuitenkin tukevasti vajaa 2 pistettä edellä Ervikiä.

Lauantaina kilpailtiin myös seurojen välillä team sprintin Suomen mestaruuksista, jossa lumisateen sävyttämässä kilpailussa käytiin tiukkaa kamppailua paremmuudesta. Naisten sarajassa Helsingin Luistinkiitäjien joukkue (Inka Koivisto, Miina Peltonen, Anni Käsnänen) voitti Suomen mestaruuden ajalla 1.45,05. Porin Pyrinnön joukkue (Annakaisa Kivioja, Laura Kivioja, Tilda-Sofiia Oras) oli toiseksi nopein ajalla 1.46,27. SM-pronssia voitti kolmanneksi nopeimmalla ajalla 2 sadasosaa porilaisista jääneenä Seinäjoen Urheilijoiden joukkue (Sini Siro, Veera Sarkanen, Elina Risku)

Miesten sarjassa ei aivan näin pienillä eroilla kamppailtu, mutta kärkikolmikko mahtui kuitenkin reilun kahden sekunnin sisään toisistaan. Suomen mestariksi luisteli Helsingin Luistinkiitäjien ykkösjoukkue kokoonpanolla (Miro Puolakka, Joona Suomalainen, Samuli Suomalainen) ajalla 1.31,02. SM-hopealle sijoittui Seinäjoen Urheilijoiden joukkue (Juuso Lehtonen, Juho-Jaakko Yli-Ilkka, Jaakko Hautamäkj) ajalla 1.32,41 ja pronssille HLK:n kakkosjoukkue (Tuukka Suomalainen, Eetu Käsnänen, Emil Ervik) ajalla 1.33,17.

Lauantaina Suomen mestaruuksista kilpailtiin myös master-sarjoissa, joissa yleisen sarjan tapaan luisteltiin sprinttiyhteispistekilpailu. Kovin mestaruuskamppailu käytiin M55-sarjassa, jossa Vesa Visti (HTL) nappasi voiton vain 0,28 pisteen erolla Valkeakosken Hakan Jyrki Hietaseen nähden. M55 sarjan pronssi KENSU:n Kari Niittylälle.

Matkakohtaiset SM-kilpailut jatkuvat Sunnuntaina kello 12.00 Seinäjoen jääurheilukeskuksessa, jolloin ohjelmassa on naisten ja miesten 1500m sekä naisten matkakohtainen 5000m ja miesten 10 000 metrin kilpailu.

2. kilpailupäivän tulokset kokonaisuudessaan >>

3, kilpailupäivän aikataulu >>

3. kilpailupäivän lähtölistat >>