Laura Kivioja ja Samuli Suomalainen kärjessä Yleisluistelijoiden SM-kilpailuissa

Yleisluistelijoiden suomenmestaruuskilpailut käynnistyivät kahdella kilpailumatkalla sekä miehissä että naisissa. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen piikkipaikkaa naisissa pitää Laura Kivioja ja miehissä Samuli Suomalainen.

Samuli Suomalainen (kuva: Mika Käsnänen)

Yleisluistelijoiden Sm-kilpailut käynnistyivät lauantaina Helsingissä, Oulunkylän tekojääradalla lumisateisissa olosuhteissa. Pakkasesta ja lumisateesta johtuen jää ei ollut parhaimmillaan, mutta se ei siitä huolimatta sää ei haitannut kilpailutunnelmaa. Naisten sarjassa ensimmäisen päivän kilpailuohjelmassa oli 500 metriä sekä 1500 metriä. Miesten sarjassa 500 metriä sekä 3000 metriä. Yleisluistelijoiden suomenmestaruus ratkaistaan neljän matkan yhteispisteiden perusteella.

Naisten sarjassa Laura Kivioja oli 500 metrin nopein ja vaikka Anni Käsnänen voitti 1500 matkan reilulla erolla on kaksikon välillä yhteispisteissä 1,1 pisteen ero Kiviojan eduksi. Naisissa kolmatta sijaa pitää hallussaan ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Miina Peltonen, joka oli toiseksi nopein molemmilla matkoilla.

Miehissä Samuli Suomalainen oli niin ikään pikamatkan nopein ja piti pintansa myös 3000 metrillä, vaikka edelle ehtikin Robert Brandt. Samuli Suomalainen lähtee toiseen kilpailupäivään 2,2 pisteen erolla ennen Robert Brandtia. Kolmantena toiseen kilpailupäivään lähtee Jaakko Hautamäki 4 pistettä Suomalaista jääneenä.

Toinen kilpailupäivä sisältää naisten 1000 ja 3000 metrin kilpailut sekä miesten 1500 ja 5000 metrin kilpailut. Lisäksi suomenmestaruuksista kamppailaan miesten joukkuekilpailussa, jossa kolmen luistelijan joukkue kiertää 8 kierrosta. Kilpailut jatkuvat sunnuntaina 23.12. kello 11.00.