Yleisluistelijoiden Suomen mestaruuskilpailut

Pikaluistelun vuosi 2018 huipentuu tulevana viikonloppuna yleisluistelijoiden Sm-kilpailuihin Helsingin Oulunkylän tekojääradalla, jossa kilpaillaan miesten ja naisten yleisen sarjan yhteispistekilpailussa, joukkuekilpailussa sekä naisten 3000 metrillä ja miesten 5000 metrillä.

Edellisvuoden ja alkaneen kilpailukauden perusteella miesten yhteispistekilpailussa suurimman mielenkiinnon kohteena ovat nuorten sukupolven luistelijat, joiden kesken varmasti tullaan näkemään tiukkaakin tiukempi kamppailu paremmuudesta. Mestarikandidaatteihin lukeutuvat mm. Seinäjoen Urheilijoiden Jaakko Hautamäki, Helsingin Työväen Luistelijoiden Nils Vähä-Vahe sekä Helsingin Luistinkiitäjiä edustava Emil Ervik. Lisämausteensa tuovat nuoret, joiden vahvuudet ovat lyhyemmillä matkoilla sekä kokenut kaarti, joka on vahvimmillaan pitkillä matkoilla. 5000m matkakohtaiseen yksi vahvoista ennakkosuosikeista on tämän kauden kotimaan tilastoykkönen HTL:n Robert Brandt.

Naisten kilpailussa katse kohdistuu HLK:n Anni Käsnäseen, sillä hän pitää hallussaan kauden tilastoykkösen paikkaa sekä 1500 metrillä, että 3000 metrillä. Lähimmät haastajat ovat Laura Kivioja (Porin Pyrintö), Sini Siro (Seinäjoen Urheilijat) sekä Sanni Rosendahl (Harjavallan Työväen Urheilijat)

Joukkuekilpailussa mestaruutta puolustaa miehissä Seinäjoen Urheilijat ja naisissa Helsingin Luistinkiitäjät.

Kilpailuohjelma:

Lauantai 22.12.2018 klo 15.00 alkaen

Miehet, yleinen sarja, yhteispistekilpailun 500m ja 3000m.
Naiset, yleinen sarja, yhteispistekilpailun 500m ja 1500m.

Sunnuntai 23.12.2018 klo 11.00 alkaen

Miehet, yleinen sarja, yhteispistekilpailun 1500m, 5000m sekä joukkuekilpailu.
Naiset, yleinen sarja, yhteispistekilpailun 1000m, 3000m sekä joukkuekilpailu.

1. kilpailupäivän aikataulu >>

1. kilpailupäivän parijärjestys >>

Järjestäjät
Helsingin Luistinkiitäjät ry
Helsingin Työväen Luistelijat ry