Rullaluistelun EM-kilpailut starttaavat perjantaina

Suomen juniorimaajoukkueen luistelijat Jani Virtanen ja Nils Vähä-Vahe aloittavat EM-kisaurakkansa huomenna perjantaina 17.8. Belgian Oostenden EM-kilpailut käsittävät track- ja road-kilpailut, jotka luistellaan 17.-23.8. Suomalaiset ovat edustettuna jokaisena kilpailupäivänä. Paikalla on Euroopan rullaluistelun parhaimmisto kolmessa luokassa: Youth (15-16v.), Juniors (17-18v.) ja Seniors.

Suomen joukkue:

Jani Virtanen
Ikä: 17v.
Seura: HTL
Lajit EM-kisoissa:
Track: 300 time trial, 10 000 points/elimination, 500 sprint, 10 000 eliminations, 1000 sprint
Road: 200 time trial, 10 000 points, one lap sprint, 20 000 eliminations, 42k marathon

 

Nils Vähä-Vahe
Ikä: 17v.
Seura: HTL
Lajit EM-kisoissa:
Track: 10 000 points/elimination, 10 000 eliminations, 1000 sprint
Road: 10 000 points, 20 000 eliminations, 42k marathon

 

Urheilijoiden kuulumiset kilpailujen aattona:

Jani Virtanen

– Odottavalla mielellä olen. Joka päivälle on vähintään yksi kisastartti, mikä on kiva. Radalla pannaan heti kaikki peliin ja katsotaan, mihin saakka se vie, vaikkakin odotan maratonilta eniten tämän kauden luistelujen pohjalta. Oostenden rata on tosi hyvä, kisajärjestelyt ovat hyvin hoidettu ja maratonreitti on hieno. Kiva, että kisat alkavat ja pääsee viivalle.

Nils Vähä-Vahe

– Toiveikkain fiiliksin kisoihin. Odotettavissa on kovia kisoja ja kovaa kyytiä, mutta koitetaan panna kampoihin. Maraton on kuitenkin päätähtäimeni kisoissa. Oostenden rata on tuttu ja kiva päästä vetämään kisaa hyvissä olosuhteissa. Olen treenannut kovaa kesällä, joskin harjoittelu on ollut jääpainotteista viime aikoina. Silti innolla odotan, mitä pystyn näyttämään näissä kisoissa.

Kilpailut alkavat perjantaina 17.8. 300 metrin aika-ajolla kello 10.00 Suomen aikaa.

EM-kisasivut ja tulokset:
https://www.oostende2018.eu/

Livestreaming
https://live.speedskate.tv/