Suomalaisjuniorit vauhdissa European Cup:ssa

Helsingin Työväen Luistelijoita edustavat Juho Virtanen ja Urho Eklund kilpailivat Euroopan rullaluistelujunioreiden parhaimmistoa omissa ikäluokissaan viikonloppuna Belgian Oostendessa järjestetyissä European Cup:n finaalissa, Flanders Grand Prix:ssa. Urho Eklund kilpaili P12-sarjassa viisi kilpailumatkaa ja sijoittui loppupisteissä 29 kilpailijan joukossa sijalle 21. Kovassa Youth-sarjassa kilpaillut Juho Virtanen kamppaili 74 osallistujan joukossa sijalle 57, 30km maantiekisan päätyttyä kierroksella ohitukseen. Kilpailutilanteet antoivat arvokasta kokemusta Euroopan kärkitason kilpailun vauhdista ja kilpailemisesta, kun ympäillä on paljon muita kisaajia. Perjantaina sade haittasi kilpailuja, jonka vuoksi luistelut perjantaina jäivät vähälle, mutta lauantaina ja sunnuntaina päästiin kunnolla kilpailun makuun.

Urho Eklund kilpaili ensimmäistä kertaa ulkomaan kisaradoilla. Urho pääsi Scholieren-sarjalaisena nuorella iällä tutustumaan pista-rataan sekä kilpailutilanteisiin, joissa on paljon kilpailijoita. Urho pääsi tutustumaan myös ensi vuonna edessä oleviin pistekisa- ja pudotuspeli-kilpailumuotoihin, joita Cadet-sarjaan noustessa tulee. Juho paransi viimevuotisia aikojaan ja sai arvokasta kokemusta päästessään kilpailemaan Youth-sarjassa, jossa radalla oli enimmillään 25 luistelijaa kerrallaan. Molemmilla suomalaisluistelijalla taidot kilpailutilanteessa kehittyivät kisojen edetessä ja radan kallistettuine kaarteineen tullessa tutummaksi.