Kakskerran lenkki 2018 luisteltiin helteisessä Turussa

Miesten yleisessä sarjassa Jani Virtanen nappasi voiton Kakskerrassa toisen kerran peräkkäin. Sauvarullaluistelun Suomen mestaruuksista käytiin kova kamppailu. Helteinen Turku tarjosi jälleen kerran erinomaiset olosuhteet rullaluistelun maratonmatkoille, kun perinteinen Kakskerran lenkki järjestettiin 17.6. Turun Hirvensalossa. Reitti noudatteli tuttua reittiä Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran saaristoa. Kilpailumatkoina luisteltiin sekä sauvoilla, että ilman 16km ja 38km.

Sauvarullaluistelun Sm-kilpailut luisteltiin miesten ja naisten yleisten sarjoissa, jossa kilpailumatkana oli 38km lenkki. Naisten sarjassa Suomen mestaruuden voitti Kirsi Viiru, ajalla 1:35.51. Toiseksi sijoittui Anne Varjonen (1:39.45) ja kolmanneksi Aino Salonen (2:10.27). Miesten sarjassa voitto ratkaistiin loppukirikamppailussa, jossa Suomen mestariksi luisteli loppuvenytyksen ansiosta Samuli Laulumaa ajalla 1:17.29. Sm-hopeaa voitti samalla loppuajalla Aki Heinonen. Miesten sarjassa kolmantena maaliin saapui Seppo Kuhanen niin ikään loppukirikamppailun tuloksena, josta palkinona Sm-pronssi.

Sauvarullaluistelun Sm-miehet

Sauvarullaluistelun Sm-naiset

Rullaluistelukilpailussa miesten yleisessä sarjassa Jani Virtanen oli viime vuotiseen tapaan koko porukan nopein, taittaen lenkin aikaan 1:08.27. Toiseksi sijoittui loppukirissä taipunut Ilja Ostsepkov Tallinnasta ja kolmanneksi Andrus Kuusk, niin ikään Tallinnasta. FIC-yhteispisteissä top-3-sijoituksista kamppailevat Teemu Ylänen ja Nils Vähä-Vahe miehittivät seuraavat sijat. Naisten yleisen sarjassa 38km matkalla Päivi Hinno oli nopein ajalla 2:15.18 ennen toiseksi sijoittunutta Suvi Luotia (2:15.29).

Miesten 38km palkitut

16 kilometrin lenkillä päivän nopein oli 16-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Juho Virtanen ajalla 35.45. Hän jätti miesten sarjan voittaneen ja matkan toiseksi nopeimmin luistelleen Petri Virtasen yhdeksän sekunnin päähän. Naisten sarjassa Anneli Kymäläinen pysytteli tiukasti Virtasten perässä ja nappasi samalla naisten sarjan voiton ajalla 36.02. Yleisessä sarjassa toiseksi sijoittui Sinna Varjonen, joka valitsi juniorisarjan sijasta mieluummin yleisen sarjan. Taina Vehmanen oli rullaluistimilla naisissa kolmas.

Junioreiden sarjoissa kilpasarjoista nuorimmat olivat alle 10-vuotiaita. Tyttöjen 10-vuotiaiden sarjassa 16km matkan ykkönen oli Anni Rohila. Pojissa saman sarjan voittajaksi luisteli Viljami Ylänen. Poikien alle 14-vuotiaiden sarjassa voittajaksi luisteli Elias Waldén vain reilun puolen minuutin erolla ennen Severi Leinosta. Tyttöjen 16-vuotiaiden sarjassa voittaja Noora Nummila ylitti maaliviivan mainiossa ajassa (48.11). Päivän kovinta vauhtia pitänyt Juho Virtanen palkittiin voittajana poikien 16-vuotiaiden sarjassa, jossa toiseksi sijoittui Iiro Jääskeläinen.