Rullaluistelijat vauhdissa kovassa seurassa

Rullaluistelun nuorten maajoukkueen ensimmäinen kilpailumatka tuotti arvokasta kokemusta ja onnistumisia, kun huhtikuun viimeisenä viikonloppuna kilpailtiin Saksan Groß-Gerau:ssa.Suomen kolmikko Antti Sjögren, Jani Virtanen ja Nils Vähä-Vahe kohtasivat Euroopan huippuja sekä sprinttikisassa, pistekilpailussa että eliminaatiokilpailussa.

Sprinttikilpailussa Antti Sjögren oli kolmikosta kovimmassa vedossa ollen 300 metrin aika-ajoissa sijalla 49. ajalla 27,550. Jani Virtanen ja Nils Vähä-Vahe seurasivat perässä, sijoitus Janilla 54. ajalla 28,169 ja Nils 58. 28,577. 500 metrin kilpailussa vauhti ei vielä aivan riittänyt alkueristä jatkoon. Sijoitukset suomalaisittain olivat 54, 58, 61, järjestyksessä Vähä-Vahe, Sjögren ja Virtanen.

5000 metrin pistekilpailussa kolmikko selvitti tiensä B-finaaliin, jossa lopputuloksena Nils Vähä-Vahe nappasi B-finaalin sijoituksen 20. Jani Virtanen oli 28 :s ja Antti Sjögren vanavedessä 29:s, Eliminaatiokilpailussa kolmikko oli niin ikään B-finaaleissa. Lopputuloksissa Vähä-Vahe ja Sjögren taistelivat sijoille 19. ja 20. Jani Virtasen sijoitus B-finaalissa oli 27.

(kuva: Taneli Kerola)

Valmentaja Taneli Kerola on tyytyväinen kokonaisuutena molempiin kilpailuviikonloppuihin ja harjoituspäiviin:

”Reissu saatiin hyvin päätökseen. Leiriviikko meni hyvin ja pääsimme treenaamaan radalla kaksi kertaa päivässä. Pääsimme treenaamaan porukalla muiden maiden luistelijoiden kanssa, joten saimme hyviä vetoapuja. Lisäksi valmennusapua tekniikan kanssa antoi Ranskan De Souza, jolla on valmennettavanaan monia maailman huippuja.

Kilpailut aloitettiin sprinteillä, joissa Antti luisteli joukkueen parhaat suoritukset. Pidempien matkojen karsinnoista kaikki menivät B-finaaleihin, joissa päästiin luistelemaan hyvässä vauhdissa ja hakemaan paikkoja letkassa.

Kaikin puolin matka oli onnistunut. Etenkin treenimielessä pojat saivat runsaasti kovavauhtisia kilometrejä ja kokemusta kovavauhtiseen letkassa luisteluun.”

Kilpailukausi jatkuu noin puolentoista viikon kuluttua, kun kotimaan rullaluistelukilpailut käynnistyvät Turussa.

Groß-Gerau:n tulokset >>