Rullaluistelun nuorten maajoukkue avasi kilpailukauden

Suomen nuorten rullaluistelukolmikko Antti Sjögren, Jani Virtanen ja Nils Vähä-Vahe ottivat mittaa lajin parhaista Arena Geisingen-International 2018 osakilpailussa Saksan Geisingen:ssa. Arena Geisingenilla järjestetyissä kolmipäiväisissä kilpailuissa Suomen kolmikko kilpaili junioreiden sarjassa sekä 200m ja 500m sprinttikisat, 5000m pistekilpailun sekä 10000 metrin eliminaatiokilpailun. Kovatasoisessa kilpailussa Nils Vähä-Vahen suoritus 200m sprintissä sija 67. ajalla 15,706. Jani Virtasen ja Antti Sjögrenin sijoitukset 200m sprintissä olivat 82 (16,366) ja 86 (16,709).

500m vauhti Suomen nuorilla lupauksilla ei aivan riittänyt jatkoon alkueristä. Pidemmillä matkoilla karsinnoista edettiin C-finaaleihin asti, joissa vauhti riitti jopa haastamaan oman erän kärkeä. Joukkueen valmentajan Taneli Kerolan mukaan olisikin erityisen tärkeää saada kovavauhtisia pitkiä vetoja myös Suomessa, jotta vauhtikestävyys riittäisi haastamaan kärkiluistelijat myös Euroopan kisoissa.

(kuva: Taneli Kerola)

 

”Geisingenin  kisaviikonloppu saatiin päätökseen. Kilpailut menivät odotusten mukaisesti. Viikonlopun parhaan suorituksen luisteli Nisse 200m Dobbin sprintillä alittaen hienosti tavoitteensa (aika 15,706). Kilpailujen taso on erittäin korkea, ollen mm. huomattavasti EM-kilpailuja tasokkaampi johtuen luistelijoiden suuresta määrästä ympäri maailmaa.” kertoo Taneli Kerola.

Joukkue jatkoi maanantaina matkaa pohjoisemmaksi Groß-Gerauhun, jossa joukkue harjoittelee vielä vajaan viikon ennen seuraavia kilpailuja, joissa tutumpi road-rata tuo hieman helpotusta luisteluun.

Tulokset kokonaisuudessaan >>