Poutalan tonni kulki maailmancupin finaalissa – 500 metrillä pikku ongelmia

Mika Poutala sijoittui lauantaina Minskissä pikaluistelun maailmancupin finaalissa 500 metrillä hieman takkuillen seitsemänneksi ja 1000 metrillä hienosti onnistuen kuudenneksi. Kausi ja maailmancup päättyy Poutalan osalta sunnuntaina luisteltavaan toiseen 500 metrin kilpailuun.

500 metrillä Poutalan aika oli 35,24. Kisan voitosta käyntiin hollantilaisten kesken huikea taistelua, kun viisi miestä mahtui yhdeksän sadasosan sisään ja kärkikolmikko kahden. Voittajaksi luisteli Hein Otterspeer (35,06) ennen Jan Smeekensiä (35,07) ja Ronald Mulderia (35,08). Päätöskisaan maailmancupin johtajana starttaava olympiavoittaja Håvard Lorentzen oli neljäs.

– 500 metriltä jäi tänään hampaankoloon, startti oli jotenkin hutera ja siihen jäi vähän aikaa. Ensimmäiseen kaarteeseen en myöskään ole tyytyväinen. Viimeinen 300 metriä oli taas hyvää tekemistä ja sain Mulderia kiinni vielä aika hyvin viimeisellä suorallakin, Poutala totesi.

500 metrin pisteissä Poutala on ennen huomista päätöskilpailua myös kuudentena. Hollannin Kai Verbij on 19 pistettä edellä ja kolmospaikan jakavat Kanadan Alex Boisvert-Lacroix ja lauantain voittaja Hein Otterspeer 39 pisteen päässä.

Kaikkiaan osakilpailuvoittoon 500 metrillä on pystynyt Otterspeerin voiton myötä tällä kaudella seitsemän eri luistelijaa ja mitaleille on luistellut peräti 17 eri miestä.

1000 metrillä Poutalan taktiikka piti mainiosti ja meno kesti vahvana loppuun asti. Aika 1.09,71 riitti kuudenteen tilaan. Ensimmäinen 200 metriä kulki 16,6 ja kierrokset 25,6 sekä 27,4. Kisan voittajaksi luisteli Kjeld Nuis ajalla 1.09,23 ennen Kai Verbijtä (1.09,40) ja Lorentzeniä (1.09,45).

Kuudes tila 1000 metrin yhteispisteissä on Poutalan uran paras sijoitus. 2010 hän oli seitsemäs ja viime vuonna kahdeksas. Matkan maailmancupin voittajaksi nousi Nuis 14 pisteen erolla ohi Lorentzenistä.

– Tonnilla kulki todella hyvin ja luistelu meni suunnitellusti. Sain hyvän peesin takasuoralla ja jaksoin hyvin loppuun asti. Jäi hyvä fiilis siitä. Huomiseen pitää saada samanlainen fiilis toiselle 500 metrille, Poutala iloitsi.

1000 metrillä seitsemässä osakilpailussa oli viisi eri voittajaa ja palkinnoille luisteli yhdeksän eri miestä.

500 metrin pistetilanne

1000 metrin pistetilanne

Poutalan aiemmat sijoitukset matkakohtaisissa maailmancupin pisteissä (500 m / 1000 m)