Samuli Suomalainen seitsemäs 1000 metrillä

Samuli Suomalainen teki jälleen Suomen ennätyksen. Tonnilla ennätysten sävyttämässä kilpailuissa irtosi seitsemäs sija.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa kilpailtiin junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa pojissa 1000 metrin ja 5000 metrin kilpailut. Samuli Suomalaisen mainio vire jatkuu, tällä kertaa 1000 metrillä. Samuli luisteli uudeksi 19-vuotiaiden ulkomaanratojen Suomen ennätykseksi 1.09,21, joka oikeutti kilpailussa seitsemänteen sijaan. Matkan voittaja, Japanin Kouki Kubo luisteli junioreiden uudeksi maailmaennätykseksi 1.07,76. Toiseksi sijoittui Norjan Allan Dahl Johansson ja kolmanneksi Korean Jae Woong Chung.

1000 metriä pojat

1 JPN 1:07.76 WRJ,NR,TRJ
2 Allan Dahl Johansson NOR 1:08.02 NRJ
3 Jae Woong Chung KOR 1:08.33
7 Samuli Suomalainen FIN 1:09.21 NRJ

5000 metrin kilpailussa ei ollut suomalaisedustusta, mutta Samuli Suomalainen jatkaa kilpailuja vielä päätöspäivänä massastartissa. 5000 metrin voittaja ja maailmanmestari on Korean Jaewon Chung ajalla 6.20,75. Norjan Allan Dahl Johansson jatkaa mitaliputkeaan voitettuaan hopeaa ajalla 6.26,90. Kolmanneksi luisteli Venäjän Jegor Sjkolin ajalla 6.27,17.

5000 metriä pojat

1 Jaewon Chung KOR 6:20.75
2 Allan Dahl Johansson NOR 6:26.90 PB
3 Jegor Sjkolin RUS 6:27.17 NRJ

Tytöillä kilpailuohjelmassa oli 1000 ja 3000 metriä, jotka luisteltiin jälleen hollantilaiskomennossa. Eilinen 1500 metrin voittaja Joy Beune luisteli uuden alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen (1.14,21). Hollannille tuli tälleen kolmoisvoitto ja mitalikolmikko oli sama kuin eilen 1500 metrillä. Hopeaa voitti Jutta Leerdam ajalla 1.14,38 ja pronssia voitti Elisa Dul ajalla 1.15,31. 3000 metrin matkalla Joy Beune varmisti kolmannen maailmanmestaruutensa voittamalla kilpailun uudella junioreiden maailmanennätyksellä 3.59,47. Jutta Leerdam oli toinen ajalla 4.05,19. Japanin Lemi Williamson voitti hienosti pronssia ajlla 4.05,96.

3 JPN 4:05.96 NRJ

Kahden ensimmäisen kilpailupäivän perusteella ratkaistiin myös maailmanmestaruudet yhteispisteissä. Pojissa Norjan Allan Dahl Johanssonin vahva vire siivitti hänet maailmanmestaruuteen uudella junioreiden yhteispisteiden maailmanennätyksellä (pisteet 143,060). Kanadan Tyson Langelaarin tasainen suorittaminen palkittiin MM-hopealla. Pronssi matkaa italiaan Francesto Betti:lle.

1 Allan Dahl Johansson NOR 35.82 1:43.62 1:08.02 6:26.90 143,060 WRJ
2 Tyson Langelaar CAN 35.76 1:45.82 1:09.11 6:34.73 145,061 NRJ
3 Francesco Betti ITA 36.10 1:47.23 1:09.93 6:27.69 145,577 NRJ

Tyttöjen sarjassa kärkikolmikko on tuttu, kun hollantilaiset ottivat kolmoisvoiton. Maailmanmestari yhteispisteissä on Joy Beune, hopeaa Jutta Leerdam ja pronssia Elisa Dul.

1 Joy Beune NED 38.69 1:54.21 1:14.21 3:59.47 153,776 WR
2 Jutta Leerdam NED 38.26 1:54.31 1:14.38 4:05.19 154,418 PB
3 Elisa Dul NED 38.87 1:56.83 1:15.31 4:11.03 157,306 PB

Tulokset kokonaisuudessaan>>

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina, kun ohjelmassa on massastartit sekä joukkuekilpailut.