Samuli Suomalainen viides SE-ajalla

Salt Lake Cityn Olympic Ovalilla käytävät junioreiden MM-kilpailut käynnistyivät myöhään perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Junioreiden MM-kilpailujen ensimmäinen kilpailupäivä sisälsi sekä tytöissä että pojissa 500 ja 1500 metriä. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistui poikien sarjaan, jossa Samuli Suomalainen luisteli upeasti viidenneksi uudella 19-vuotiaiden ulkomaanratojen suomen ennätyksellä, aika 35,27 paransi hänen omissa nimissään ollutta ennätystä vajaalla neljällä kymmenyksellä (35,61). Nuorten maailmanmestaruuden voitti Korean Jae Woong Chung ajalla 34,66. Toiseksi sijoittui Japanin Torai Ishikawa (34,87) ennen maanmiestään Kouki Kuboa (35,00).

1500 metrillä Samuli paransi myös omaa henkilökohtaista ennätystään. Aika 1.46,75 riitti kovatasoisessa kilpailussa yhdeksänteen sijaan. Voiton nappasi odotetusti aikuistenkin sarjassa menestynyt Norjan Allan Dahl Johansson 1.43,62. MM-hopean voitti David Larue ajalla 1.44,59 ja kolmanneksi sijoittui ja MM-pronssin voitti Korean Min-Seok Kim, aika 1.45,11.

2 David Larue CAN 1:44.59
3 Min Seok Kim KOR 1:45.11
9 Samuli Suomalainen FIN 1:46.75 PB

Tyttöjen sarjassa 500 metrin nuorten maailmanmestaruuskilpailussa Japanin Kurumi Inagawa voitti ajalla 38,22. Toiseksi sijoittui jo Helsingin kisoissa menestynyt Hollannin Jutta Leerdam uudella Hollannin junioreiden ennätyksellä 38,26. Kolmanneksi luisteli niin ikään hollantilainen Michelle de Jong, ajalla 38,48.

1500 metrin kilpailussa ei hollantilaisille löytynyt pysäyttäjää. Hollantilaiset nappasivat kolmoisvoiton Joy Beunen johdolla, joka luisteli uuden alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen 1500 metrin matkalla. Uusi ME-aika kirjataan 1.54,21. Toiseksi sijoittui vain kymmenyksen erolla Jutta Leerdam (1.54,31) ja kolmanneksi Elisa Dul ajalla 1.56,83.