Samuli Suomalainen junioreiden MM:ssä

Samuli Suomalainen pääsee pian vauhtiin junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa Salt Lake City:ssa.

Parhaat alle 20-vuotiaat pikaluistelijat ympäri maailman kokoontuvat Salt Lake Cityn Olympic Ovalille 9.-11.3.2018 ottamaan mittaa toisistaan, kun kilpaillaan junioreiden maailmanmestaruuksista. Tyttöjen ja poikien sarjassa kummassakin kilpaillaan sekä matkakohtaiset kilpailumatkat sekä yhteispisteissä. Pojilla kilpailuohjelmassa on 500, 1500, 1000 ja 5000 metriä sekä massastartti. Tytöissä puolestaan 500, 1500, 1000 ja 3000 metriä sekä massastartti. Lisäksi joukkueet kilpailevat team pursuitin sekä team sprintin maailmanmestaruuksista. Suomesta kilpailuissa on mukana ainoastaan Samuli Suomalainen.

Samuli Suomalainen (s. 1998) osallistuu 500 m, 1000 m, 1500 m ja massalähtöön. Hän valmistautuu neljänsiin nuorten MM-kisoihinsa. Suomalaisen tähän mennessä parhaat sijoitukset ovat viime ja edellisvuodelta, kun Helsingin kotikisoissa Suomalainen oli 500 metrillä viides ja niin ikään massastartissa viides. Vuonna 2016 sijoitus massastartissa oli neljäs. Samuli Suomalainen on ollut tällä kaudella edustamssa Suomea niin ikään nuorten, kuin myös aikuisten maailman cupissa sekä EM-kilpailuissa Venäjän Kolomnassa. Parhaat sijoitukset tällä kaudella ovat kolmas sija nuorten maailman cupissa viime marraskuussa Inzellissä 500 metriltä sekä viides sija 1000 metrillä samoissa kilpailuissa. Viime viikoloppuna käydyissä maailman cupin finaaleissa tällä MM-kisanäyttämöllä Samuli oli kahdeksas 500 metrillä ja neljäs 1500 metrillä omalla ennätyksellään 1.47,16. Aikuisten maailman cupissa Samuli on luistellut tällä kaudella kolmessa maailman cupissa. EM-kilpailuissa Samuli luisteli sekä 1000, että 1500 metriä ollen molemmilla matkoilla 19.

Joukkueenjohtajana ja valmentajana toimii Jason Andberg

Voit seurata MM-kisatapahtumia sekä live-streamina osoitteesta: http://isu.org