Roller derbyn MM-kilpailut

Roller Derbyn Suomen naisten maajoukkue sijoittui viidenneksi MM-kilpailuissa Manchesterissa, Iso-Britanniassa.

Helmikuun alussa Iso-Britannian Manchesterissa käydyissä naisten Roller Derbyn MM-kilpailuissa oli edustettuna myös Suomen joukkue. MM-kilpailut olivat turnausmuotoinen tapahtuma, jossa oli mukana 38, joukkuetta eri maista. Suomi eteni voitoilla Saksasta (131-53), Norjasta (417-32) ja Japanista (465-18), mutta neljännesvälierissä tuli takkiin USA:lle luvuin 309 – 34. Sijoitusotteluissa Suomi kaatoi Argentiinan numeroin 141-127 ja eteni siten taistelemaan otteluun, jossa ratkaistiin A- ja B-finaalin jälkeinen turnauksen viides sija. Kamppailussa viidenneksi parhaan joukkueen tittelistä Suomi voitti Ranskan joukkueen numeroin 143-114. Maailmanmestaruuden voitti neljännesvälierissä Suomen kaatanut USA:n joukkue, joka löi finaalissa Australian. Kanada nappasi pronssin kotiyleisön edessä pelanneen Englannin nenän edestä.

Suomalaisittain hieno saavutus oli myös, kun Sara Gilbert palkittiin turnauksen MVP Jammerina (Most Valuable PlayerArvokkain pelaaja / Jammer – Jammerit saavat pisteen jokaisesta vastustajasta, jonka ohittavat kierroksella, poikkeuksena ensimmäisen pakan ohitus, jolla määritellään lead.)

Roller Derby World Cup 2018

1. USA
2. Australia
3. Kanada
4. Englanti
5. Suomi
6. Ranska
7. Ruotsi
8. Argentiina
9. Espanja
10. Aotearoa (joukkue, Uusi-Seelannista)

 

Lisätietoja

https://rollerderbyworldcup.com/

http://www.rollerderbyfinland.com/