Nuoriso- ja Juniori Cup 2017-2018 (korjattu)

Kauden 2017-2018 Nuoriso- ja Juniori Cup saatu päätökseen. Kausi sisälsi yli sata uutta henkilökohtaista ennätystä ja kovaa kisailua osakilpailuvoitoista sekä sijoituspisteistä.

Kauden 2017-2018 Cup:iin osallistui yhteensä 43 luistelijaa, heistä Nuoriso Cup:iin osallistui 31, joista 8 tyttöluistelijaa ja 23 poikaluistelijaa. Juniori Cupissa osallistujia oli 12.

Pistejako
Osakilpailun pisteet jaetaan voittajasta alaspäin seuraavasti:
10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1 ja seuraaville edelleen 1 piste.

Henkilökohtaisen ennätyksen luistelemisesta saa 5 lisäpistettä. Yhden osakilpailun aikana huomioidaan enintään kaksi luisteltua ennätystä, jolloin maksimipisteet yhdestä kilpailusta ovat 10 pistettä ensimmäisestä sijasta ja 5 + 5 pistettä ennätyksistä eli yhteensä 20 pistettä/osakilpailu.

Tyttöjen Nuoriso Cup:n voitti yhteispistein 74 Oulun Tarmoa edustava Hanna Vatanen. Toiseksi sijoittui tasapistein Seinäjoen Urheilijoiden Veera Lehtonen sekä Porin Pyrinnön Laura Kivioja. Kummallakin pisteitä kertyi 60. Neljänneksi eniten pisteitä keräsi Seinäjoen Urheilijoiden Oona Koivupuisto (pisteitä 54).

Poikien Nuoriso Cup:n voitti yhteispistein 88 myös Oulun Tarmoa edustava Samu Vatanen. Tyttöjen sarjan tavoin kärkikolmikko oli äärimmäisen tasainen ja myös poikien Cup:ssa kakkossija jaetaan tasapistein 76 Urho Hiltusen ja Sampsa Santtilan kesken. Neljänneksi eniten pisteitä ansaitsi poikien Cup:ssa Helsingin Luistinkiitäjien Hemmo Hannula (pisteitä 66).

Juniori Cup toimii A- ja B-junioreille Nuoriso Cupin tapaan, mutta siten, että tytöt ja pojat ovat yhteisessä pistelaskujärjestelmässä. Juniori Cupin kilpailusarjat ovat A-tytöt/pojat 19-vuotiaat sekä B-tytöt/pojat 17-vuotiaat. Juniori Cup:n kaudella 2017-2018 voitti Seinäjoen Urheilijoiden Juuso Lehtonen. Toiseksi Porin Pyrinnön Eemil-Oskar Oras ja kolmanneksi HLK:n Anni Käsnänen.

Nuoriso Cup:n Top3

Tytöt:

1. Hanna Vatanen OuTa 74p
2. Veera Lehtonen SU 60p
2. Laura Kivioja PoPy 60p

Pojat:

1. Samu Vatanen OuTa 88p
2. Urho Hiltunen SU 76p
2. Matias Koivupuisto SU 76p

Juniori Cup:n Top3

1. Juuso Lehtonen SU 59p
2. Eemil-Oskar Oras PoPy 46p
3. Anni Käsnänen HLK 35p

Nuoriso- ja Juniori Cup:ien yhteispisteet>>

(artikkelikuva: Mikael Salin)

Artikkeli korjattu 7.3. Muutos lopputulosten pistelaskussa.