Pentti Kiiskiselle MM-pronssia

International Masters’ Speed Skating Committeen (IMSSC) master-sarjojen 10. sprinttereiden MM-kilpailut järjestettiin 3.3.-4.3.2018 Moskovassa Venäjällä. Suomalaisia oli mukana kaikkiaan 5 luistelijaa.

Master-sarjojen sprinttereiden IMSSC maailmanmestaruuskilpailut luisteltiin kymmenettä kertaa, jossa kilpailuohjelmassa on sprinttikisojen tapaan 500, 1000, 500 ja 1000 metriä. Kilpailuihin osallistui kaikkiaan lähes 140 osallistujaa eri kansallisuuksista ympäri maailman. Pentti Kiskinen saavutti jälleen yhden merkkipaalun voittaessaan pronssia miehet-70-ikäluokassa mastereiden IMSSC-sprintti-kilpailuissa Venäjän Moskovassa. Kaikkiaan sarjassa oli neljätoista luistelijaa, jossa Kiiskisen tasaisen varma luistelu palkitsi miehen pronssisella mitalilla, vain kahden pisteen päässä voittajasta Onar Westerheimista. Kiiskinen oli parhaimmillaan toiseksi nopein ensimmäisen päivän 500 metrillä, ajalla 46,02. Tuhannella metrillä Kiiskinen oli parhaimmillaan neljänneksi nopein parhaalla ajallaan 1.32,61.

Naisissa Outipinomäki sijoittui naisten kovatasoisessa 50-sarjassa seitsemänneksi. Parhaat matkakohtaiset tulokset syntyivät toisena kilpailupäivänä Pinomäen ollessa seitsemäs molemmilla matkoilla ajoilla 49,48 ja 1.39,28.

Miehet-45-sarjassa Mika Siren sijoittui niin ikään seitsemänneksi luisteltuaan kauden parhaat aikansa. Sirenin 500 metriä kulki parhaimmillaan aikaan 41,46 ja 1000 metriä aikaan 1.23,34.

Miesten 55-sarjassa oli Suomelta kaksi edustajaa, kun Vesa Visti sekä Jyrki Hietanen kamppailivat ikäluokkansa maailman parhaita vastaan. Vesa Visti sijoittui hienosti neljänneksi jääden pronssista vain 1,29 pistettä. Vistin parhaat tulokset olivat 41,27, jolla irtosi ensimmäisenä kilpailupäivänä toinen sijoitus sekä tuhannella metrillä neljäs sija ajalla 1.24,83. Jyrki Hietanen sijoittui sarjassa kuudenneksi. Hietasen parhaat ajat olivat 42,00, jolla irtosi viides sija ja 1.27,30, joka oli tuloksissa kuudenneksi paras aika 1000 metrillä.

Onneksi olkoon Penalle ja myös Outille, Vesalle, Mikalle ja Jyrkille!