Viking Race 2018

Emil Ervik vastasi parhaasta suomalaistuloksesta Hollannin Heerenveenissä järjestetyissä nuorten Viking Race-kilpailuissa.

Emil Ervik sijoittui pojat-15-sarjassa hienosti kuudenneksi yhteispisteissä, kun Euroopan parhaat nuoret kohtasivat toisensa perinteisessä Viking Race-kilpailussa Heerenveenin Thialf-hallissa. Kaikkiaan 4 suomalaista sijoittui kymmenen parhaan joukkoon kovatasoisessa kilpailussa. Suomen joukkuee koostui junioreista ikäluokista 11-16, ainoastaan tyttöjen 11v. sarjassa ei ollut suomalaisedustusta.

Pojat 11-vuotiaissa Luka Rintala teki viikonloppuna tasaisen varmaa työtä ja sijoittui kahdeksanneksi, kun sarjan kilpailuohjelmassa oli neljä kertaa 500 metriä. Aaro Korpijärvellä oli epäonnea kokiessaan kaatumisen ja hylkäyksen ennen kuin toisena kilpailupäivänä vasta pääsi tekemään tulosta. Korpijärven paras sijoitus kilpailuissa oli 14., toisen päivän ensimmäisellä 500 metrin matkalla.

Tyttöjen 12-vuotiaissa kaksikko Villiina Suomalainen ja Janette Pirhonen kamppailivat tasaisessa ja kovatasoisessa sarjassa ja molemmilla yhteispisteet 500 ja 1000 metrin ennätysajoilla riittivät sijoituksiin 17. ja 21.

Urho Hiltunen ja Sampsa Santtila muodostivat tasaisen parivaljakon pojat-12-sarjaan. Puolalaisten viedessä sarjan kaksoisvoiton Urho ja Sampsa tekivät tasaisen hyvää työtä luistellessa uudet ennätyksensä 500 ja 1000 metrillä. Loppusijoituksissa Hiltunen oli 11. ja Santtila 13.

Omista uusista ennätyksistään pääsivät nauttimaan niin ikään tyttöjen 13-sarjassa luistelleet Sanni Rosendahl ja Veera Lehtonen. Sarjan kilpailuohjelmassa oli kaksi kertaa 500 ja 1000 metriä. Tyttöjen loppusijoituksiksi muodostui yhteispisteissä 19. ja 21. Myös poikien 13-vuotiaiden sarjassa Alvar Muhonen kirjasi ennätykset uuteen uskoon 500 sekä 1000 metrillä. Muhosen käydessä kovaa kilpailua ruotsalaisten kanssakilpailijoita vastaan loppusijoitukseksi tuli yhteispisteissä 22.

Laura Kivioja vastasi kilpailun kolmanneksi parhaasta suomalaissijoituksesta ollen yhteispisteissä 9. Laura Kivioja teki myös ikäluokkansa parhaan suomalaistuloksen kautta aikojen ensimmäisenä päivänä 500 metrillä. Aika 42,89 riitti matkalla kuudenteen sijaan. 14-vuotiaidens sarjassa kilpailumuoto sisälsi 2x 500m, 1000m sekä 1500m. Sarjan toinen suomalaisedustaja Elma Setälä tehtaili myös jokaisella kolmella eri kilpailumatkalla uudet ennätyksensä. Setälän loppusijoitus yhteispisteissä 24. Poikien sarjassa Tuukka Suomalainen oli Kiviojan tapaan kymmenen sakissa. Suomalainen oli molemmilla 500 metrin matkoilla seitsemäs (ajat 39,93 ja 39,95). Sekä 1000m, että 1500m kilpailuissa sijoitus Suomalaisella oli 15., joten yhteispisteissä loppusijoitukseksi tuli 10:s. Eetu Käsnänen nakutti myös kolme kertaa uudet ennätyslukemat tulostaululle ja loppusijoitus 17.

Sini Siro koki myös vastoinkäymisiä sairastuessaan juuri ennen kilpailuja ja jätti siten väliin kokonaan ensimmäisen kilpailupäivän. Anni Rinta-Keturi sijoittui tytöt 15-vuotiaiden sarjassa lopulta sijalle 21. tehden omat ennätykset kaikissa kolmessa kilpailulajissa. Sini Siron parhaat sijoitukset matkakohtaisesti olivat 18. ja 20. Niin ikään poikien sarjassa Nils Vähä-Vahe sairastui kisaviikonloppuna ja hän sinnitteli avausmatkan 500 metrisen lisäksi vain 3000 metrin kilpailun, jotka jälkeen kilpailu oli jätettävä kesken. Sijoitus 15-vuotiaiden sarjassa kahdeksanneksi 3000 metrin luistelussa ajalla 4.15,40 oli sairastumisesta huolimatta silti erinomainen suoritus. Emil Ervik vastasi kilpailun parhaasta suomalaissuorituksesta kokonaisuudessaan. Tulostaululle ilmestyi kilpailujen aikana neljä kertaa henkilökohtainen ennätys ja yhteispisteissä lopulta kuudes sija. Paras matkakohtainen tulos syntyi 3000 metrin kilpailussa, jossa Ervik sijoittui kuudenneksi ajalla 4.12,06.

Myös tytöt ja pojat 16v. luistelivat 500, 1000, 1500 ja 3000 metriä. Tyttöjen sarjassa Inka Koivisto oli lopulta sairastumisten jälkeen Suomen ainoa edustaja. 3000 metrin matkakohtainen 18. sija ja uusi ennätys siivitti Koiviston lopulta myös yhteispisteissä sijalle 18. 500 metrin kilpailua lukuunottamatta syntyi kolme uutta ennätystä. Poikien sarjassa suomalaisista 16-vuotiaiden sarjassa mukana olivat Juuso Lehtonen ja Kalle Kinnala. Molemmat pojista suoriutuivat kilpailusta hienosti ja kävivät kovaa keskinäistä kamppailua paremmuudesta. Lehtonen ja Kinnala sijoittuivat peräkkäisille sijoituksille 18. ja 19. lopulta vain reilun kymmenysosapisteen erolla. Kinnala oli hyvässä vauhdissa pidemmillä matkoilla ollen 16. 3000 metrin kilpailussa ja 18. 1500 metrin kilpailussa. Lehtonen sen sijaan alitti ensimmäistä kertaa 500 metrillä 40 sekunnin rajan, jolla hän sijoittui sarjassa sijalle 13.

Kokonaisuudessaan joukkue on tyytyväinen kilpailuviikonloppuun kokonaisuudessaan. Joukkueessa fiilis oli erinomainen ja pienistä vastoinkäymisistä ja sairastumisista huolimatta jokainen sai kokea onnistumisia ja uusia ennätyksiä. Tästä nuorten matka jatkuu Seinäjoella kilpailtava Season Closing Race:n kautta kesälaitumille, rullaluistimille ja kesätreeneihin.