Nuoriso- ja Juniori Cup 2017-2018

Kauden 2017-2018 Nuoriso- ja Juniori Cup saatu päätökseen. Kausi sisälsi yli sata uutta henkilökohtaista ennätystä ja kovaa kisailua osakilpailuvoitoista sekä sijoituspisteistä.

Kauden 2017-2018 Cup:iin osallistui yhteensä 28 luistelijaa, heistä Nuoriso Cup:iin osallistui 25, joista 7 tyttöluistelijaa ja 18 poikaluistelijaa. Juniori Cupissa osallistujia oli 3.

Tyttöjen Nuoriso Cupi:n voitti yhteispistein 74 Oulun Tarmoa edustava Hanna Vatanen. Toiseksi sijoittui tasapistein Seinäjoen Urheilijoiden Veera Lehtonen sekä Porin Pyrinnön Laura Kivioja. Kummallakin pisteitä kertyi 60. Neljänneksi eniten pisteitä keräsi Seinäjoen Urheilijoiden Oona Koivupuisto (pisteitä 54).

Poikien Nuoriso Cupi:n voitti yhteispistein 88 myös Oulun Tarmoa edustava Samu Vatanen. Tyttöjen sarjan tavoin kärkikolmikko oli äärimmäisen tasainen ja myös poikien Cup:ssa kakkossija jaetaan tasapistein 76 Urho Hiltusen ja Matias Koivupuiston kesken. Neljänneksi eniten pisteitä ansaitsi poikien Cup:ssa Helsingin Luistinkiitäjien Hemmo Hannula (pisteitä 66).

Juniori Cup toimii A- ja B-junioreille Nuoriso Cupin tapaan, mutta siten, että tytöt ja pojat ovat yhteisessä pistelaskujärjestelmässä. Juniori Cupin kilpailusarjat ovat A-tytöt/pojat 19-vuotiaat sekä B-tytöt/pojat 17-vuotiaat. Juniori Cup:n kaudella 2017-2018 voitti Seinäjoen Urheilijoiden Juuso Lehtonen. Toiseksi Porin Pyrinnön Eemil-Oskar Oras ja kolmanneksi PoPy:n Tilda-Sofiia Oras.

Nuoriso Cup:n Top3

Tytöt:

1. Hanna Vatanen OuTa
2. Veera Lehtonen SU
2. Laura Kivioja PoPy

Pojat:

1. Samu Vatanen OuTa
2. Urho Hiltunen SU
2. Matias Koivupuisto SU

Juniori Cup:n Top3

1. Juuso Lehtonen SU
2. Eemil-Oskar Oras PoPy
3. Tilda-Sofiia Oras PoPy

Nuoriso- ja Juniori Cup:ien yhteispisteet>>

(artikkelikuva: Mikael Salin)