Viking Race 2018

Nuorten luistelijoiden Viking Race kilpaillaan Hollannin Heerenveenissä 2.3.2018-3.3.2018. Kilpailuissa paremmuudesta kamppailee junioreita 16 eri kansallisuudesta.

Viking Race-kilpailu on suurin kansainvälinen luistelukilpailu nuorille 11-16-vuotiaille. Tämä kaksipäiväinen tapahtuma on järjestetty vuosittain jo vuodesta 1989. Vajaa 300 nuorta huippuluistelijaa saapuu kilpailemaan joka talvi Hollannin Heerenveeniin. Monet Viking Racessa luistelleista ja kilpailussa menestyneistä on noussut myös maailman huipulle. Ulkomaiset kilpailijat asuvat kilpailun ajan paikallisten kilpailijoiden perheissä, joten tapahtuma on samalla monelle urheilijalle tutustumista hollantilaisiin perheisiin, kulttuuriin ja ympäristöön. Tapahtuma tarjoaa kilpakumppaneineen ja perhemajoituksineen elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Suomen joukkuuesta 9 junioria matkusti jo tiistaina valmistavalle leirille Leeuwardeniin, josta he siirtyvät kilpailukaupunkiin Heerenveeniin torstaina 1.3. Suurin osa Suomen Viking Race -joukkueesta kokoontuu torstaiaamuna Helsinki-Vantaalle ja matkustaa suoraan Amsterdamin kautta Heerenveeniin. Tapahtuma käynnistyy perjantaiaamuna kello 08.00, jolloin nuorimmat urheilijat pääsevät vauhtiin.

 

 

 

 

 

 

 

Leeuwardenin valmistavalla leirillä urheilijat pääsivät pari päivä aiemmin hallijäälle ottamaan tuntumaa ja tekemään kilpailuunvalmistavan harjoituksen. Leeuwardenin ryhmässä mukana on Emil Ervik (P15), Juuso Lehtonen (P16), Kalle Kinnala (P16), Eetu Käsnänen (P14), Nils Vähä-Vahe (P15), Tuukka Suomalainen (P14), Sanni Rosendahl (T13), Inka Koivisto (T16), Laura Kivioja (T14) ja valmentajana Kimmo Kivioja.

Viime vuoden matkavoittoa puolustava Jesse Nieminen ei valitettavasti tänä vuonna ole mukana. Myös viime hetken sairastumiset estivät Paju Kilpeläisen ja Rasmus Toivaisen kilpailumatkan.

Suomen joukkue Viking Race 2018

Tytöt 12 vuotta
Janette Pirhonen, SU
Villiina Suomalainen, HLK

Tytöt 13 vuotta
Veera Lehtonen, SU
Sanni Rosendahl, HTU

Tytöt 14 vuotta
Laura Kivioja, PoPy
Elma Setälä, PoPy

Tytöt 15 vuotta
Anni Rinta-Keturi, SU
Sini Siro, SU

Tytöt 16 vuotta
Inka Koivisto, HLK

Pojat 11 vuotta
Luka Rintala, SU
Aaro Korpijärvi, KENSU

Pojat 12 vuotta
Urho Hiltunen, SU

Pojat 13 vuotta
Alvar Muhonen, HLK
Sampsa Santtila, SU

Pojat 14 vuotta
Tuukka Suomalainen, HLK
Eetu Käsnänen, HLK

Pojat 15 vuotta
Emil Ervik, HLK
Nils Vähä-Vahe, HTL

Pojat 16 vuotta
Kalle Kinnala, TuUL
Juuso Lehtonen, SU

Valmennus ja joukkuunjohto:
Pirjo Lehtinen
Kimmo Kivioja
Anssi Kallinen