Ikäkausimaaottelu käyntiin Seinäjoella

Nuorten ikäkausimaaottelu käynnistyi aurinkoisessa pakkassäässä Seinäjoella. Kivioja ja Nieminen luistelivat matkavoittoihin 500 metrillä.

Seinäjoen Jääurheilukeskuksessa syntyi Me-henkeä, kun Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanska/Iso-Britannian joukkueiden urheilijat kamppailivat paremmuudestaan. Pakkanen teki jäästä melko hitaan, eikä ennätyksiä ei juuri nähty, mutta silti urheilijoilla, valmentajilla ja huoltajilla oli tunnelma korkealla ja tiivis yhteishenki syttyi.

Vaikka suurimmalta osalta norjalaiset hallitsivat kisatapahtumia ja ovat siten johdossa pisteissä ensimmäisen päivän jälkeen, rikkoivat suomalaiset ja ruotsalaiset norjalaisten rintamaa muutamilla kilpailumatkoilla. Laura Kivioja (tytöt-C) ja Jesse Nieminen (pojat-B) nappasivat matkavoitot 500 metrillä ja tämän lisäksi Kivioja nappasi kakkossijan myös 1000 metrillä. Tuukka Suomalainen jäi C-poikien 500 metrin kilpailussa niukalla 2 sadasosasekunnin erolla kakkoseksi, joten kolmas matkavoitto Suomen joukkueelle oli varsin lähellä.

Sekä tyttöjen, että poikien viestijoukkueet kävivät erittäin kovaa ja tasaväkistä kilpailua Norjan 1-joukkueita vastaan. Tyttöjen viestissä Suomen ankkurina ollut Sini Siro kiri Norjan ensimmäisten viestinviejien luisteleman etumatkan kiinni, mutta matka loppui kesken ja Norja vei, kuin veikin voiton 29 sadasosan erolla Suomeen. Poikien 1-joukkue hallitsi suvereenisti kilpailua aina loppumetreille asti, mutta Norjan ankkurin veto kesti Suomen ankkurina luistellutta Jesse Niemistä paremmin ja Norja puristi aivan viime metreillä ohi ja voittoon vaivaisen kymmenyksen erolla.

Norja johtaa maaottelua 435 pisteellä. Suomi on toisena 327 pisteellä, Ruotsi kolmantena 222 ja Tanskan ja Iso-Britannian yhdistelmäjoukkue on neljäntenä 147 pisteellä. Kilpailut jatkuvat  sunnuntaina kello 10.00.

Maaottelun tulokset 1. päivän jälkeen>>

Maaottelun viestitulokset>>

Maaottelun pistetilanne 1. päivän jälkeen>>