Ikäkausimaaottelu viikonloppuna Seinäjoella

Suomen, Ruotsin, Norjan sekä Tanska/Iso-Britannian jokavuotinen ikäkausimaaottelu järjestetään tulevana viikonloppuna 24.-25.2.2018 Seinäjoella. Kilpailuihin osallistuu jokaisen osallistujamaan parhaimmisto C- ja B-ikäluokissa.

Helmikuisessa rapeassa pakkassäässä kohtaavat 28:tta kertaa ikäluokkien parhaat pohjoismaista sekä toistamiseen Iso-Britanniasta, joka on yhdistänyt voimansa tanskalaisten kanssa. Ikäkausimaaottelussa jokainen luistelija kerää sijoituksillaan pisteitä edustamalleen maalle, jotka yhteenlaskettua määrittävät maaotteluun osallistuvien maiden paremmuusjärjestyksen.

C-junioreilla on kilpailuohjelmassa 500, 1000, 500 ja 1500 metrin luistelut sekä tyttöjen, että poikien sarjassa. B-junioreilla kilpailuohjelma noudattelee niin ikään myös Suomen kilpailuissa voimassa olevaa ohjelmaa 500, 1500, 1000 ja 3000 metriä.

Myös maiden välinen viestikilpailu on osa maaottelua, jossa tyttöjen ja poikien joukkueissa neljä luistelijaa muodostavat joukkuen ja kukin luistelija suorittaa kaksi kierrosta, jonka jälkeen lähettää seuraavan viestinviejän. Kukin maa kokoaa edustajistaan kaksi joukkuetta.

Suomen joukkue ikäkausimaaottelussa Seinäjoella.

B-tytöt
Paju Kilpeläinen KENSU
Inka Koivisto HLK
Anni Rinta-Keturi SU
Sini Siro SU

B-pojat
Kalle Kinnala TuUL
Juuso Lehtonen SU
Jesse Nieminen HLK
Nils Vähä-Vahe HTL

C-tytöt
Laura Kivioja PoPy
Veera Lehtonen SU
Sanni Rosendahl HTU
Elma Setälä PoPy

C-pojat
Eetu Käsnänen HLK
Alvar Muhonen HLK
Tudor Prisada Su
Tuukka Suomalainen HLK

Valmennus ja joukkueenjohto:
Pirjo Lehtinen
Kimmo Kivioja
Anssi Kallinen

Kilpailukutsu ja aikataulu>>