Oulun Tarmon Kansalliset

Sunnuntaina 18.2. kilpailtiin Oulun Raksilan tekojäällä Tarmon Kansalliset kilpailut, joka oli samalla Juniori- ja Nuoriso Cup:n finaali.

Oulussa oli raikas -14 pakkanen, kun luistelijat kokoontuivat Ouluun Raksilan tekojäälle. Kilpailuihin osallistui Juniori- ja Nuoriso Cup:n finaalia varten tukku nuoria, jotka kilpailivat Kansallisten kilpailujen voiton lisäksi myös viimeisistä jaossa olevista Cup -pisteistä.

Kärkipaikalta Cup-finaaliin lähtenyt Oulun Tarmon Samu Vatanen voitti E-poikien sarjan ennen HTL:n Elias Waldénia. Vatanen ei kuitenkaan onnistunut enää parantamaan ennätyksiään. Sarjassa kakkoseksi luistellut Elias Waldén ei myöskään aivan yltänyt parhaimpaansa, mutta nappasi mainiot Cup-pisteet.

Pakkanen söi parhaan teränsä myös F-poikien luistelijoista. HLK:n Hemmo Hannulan vei voiton ja toiseksi luisteli Tarmon Janiel Heikkinen luistellen omat ennätyksensä 300 ja 5000 metrin kilpailumatkoilla.

Myös E-tytöissä Tarmon Janessa Heikkinen onnistui kauden parhaimpaansa. Janessa voittaessa sarjansa, jäi hän 300 metrillä aavistuksen parhaastaan, mutta 500 metrillä syntyi uusi ennätys 1.30,48.

D-pojissa on koko talven ajan käyty kovaa kamppailua monen luistelijan voimin. Niin myös nyt Oulun Kansallisissa. Voittajaksi luisteli Seinäjoen Urheilijoiden Sampsa Santtila vaivaisen 0,8 pisteen erolla Seinäjoen Urheilijoita niin ikään edustavaan Urho Hiltuseen. Kolmanneksi luisteli SU:n Matias Koivupuisto ennen järjestävän seuran Kristian Heikkistä. D-tytöissä voittaja Tarmon Hanna Vatanen pääsi lähelle, mutta ei aivan parhaimpaansa.

Master-sarjassa Oulun Tarmon Pentti Kiiskinen nappasi omansa, vieden voiton 15 pisteen erolla Helsingin Luistinkiitäjien Petteri Hannulaan. Pronssia luisteli Tarmon Risto Nordman, jättäen neljänneksi Jouko Lyytikäisen (OuTa).

Miesten 3000 metrin matkakohtaisessa kilpailussa voittajaksi luisteli Paavo Salonen ajalla 6.08, 69 ja kakkonen Risto Nordman 6.57,95.

Tarmon Kansallisten tulokset>>