Yhteislähdön ja ratamaratonin Suomen mestaruudet ratkaistiin viikonloppuna

Helsingin Oulunkylässä kansallisten kilpailujen yhteydessä ratkottiin lauantaina ja sunnuntaina yhteislähdön sekä ratamaratonin Suomen mestaruudet.

Sääolosuhteet olivat kilpailijoille suotuisat, kun lauantaina 20.1. luisteltiin Clas Thunbergin muistokilpailut, joiden yhteydessä järjestettiin myös yhteislähdön Suomen mestaruuskilpailu. Myös sunnuntaina 21.1. järjestetty Kalle Valtosen maraton saatiin nauttia tammikuisessa kuivassa pakkassäässä, jossa ratkaistiin myös ratamaratonin Suomen mestaruudet.

Clas Thunbergin muistokilpailut olivat vuoden ensimmäinen Nuoriso- ja Juniori Cup:n sekä Master Cup:n osakilpailu. Kilpailut kokosivat yhteen liki 80 osallistujaa. Luistelijat tehtailivat tukun omia ennätyksiään ja kauden parhaitaan. Yhteislähdön Suomen mestaruudesta kilpailtiin ainoastaan miesten sarjassa, sillä naisten sarjalla ei ollut pienen osallistujamäärän takia Sm-arvoa. Miesten Suomen mestaruuden 16 kierroksen massastartissa voitti Seinäjoen Urheilijoiden Jaakko Hautamäki pistein 60. Toinen ja Sm-hopeaa luisteli Kuopion Luisteluseuran Ossi Sippu (pist. 40) ennen Helsingin Työväen Luistelijoiden Nils Vähä-Vahea (pist. 20).

Yhteislähdön Suomen mestaruuskilpailu:

1. Jaakko Hautamäki SU
2. Ossi Sippu KuLS
3. Nils Vähä-Vahe HTL

Clas Thunbergin muistokilpailujen tulokset>>

Sunnuntaina 21.1. kilpailtiin 12. Kalle Valtosen maraton, jossa ratkaistiin myös 10km, 20km ja 30km matkojen Suomen mestaruudet. Miesten yleisen sarjan Suomen mestaruuden voitti Jarkko Koponen, ennen Antti Järvenpäätä ja Ossi Sippua. Naisten yleisen sarjana Suomen mestaruuden voitti Kirsi Korpijärvi, joka oli myös viikko sitten Sm-mitaleilla yleisluistelijoiden Sm-kilpailuissa. Yleisen sarjan toinen ja Sm-hopeaa nappasi Tiina Karvonen ennen Tiia-Maria Rauttolaa.