Poutala palkintokorokkeelle Erfurtin tonnilla – Risku B-ryhmän ykkönen

Mika Poutala kiipesi kolmostilan myötä palkintokorokkeelle Erfurtin pikaluistelun maailmancupin 1000 metrin jälkeen lauantaina. Palkintokorokesijoitus oli Poutalalle uran 19:s ja 1000 metrillä kolmas.

Aiemmin Poutala on ollut 1000 metrillä maailmancupissa kolmen joukossa Harbinissa 2016 (2.) ja Salt Lake Cityssä 2009 (3.).

Poutalan aika oli lauantaina 1.08,99, joka muodostui koko porukan nopeimmasta starttiajasta 16,42 ja 25,6 sekä 26,9 kierroksista.

Kisan voitti Hollanin Kjeld Nuis (1.08,57) ja toiseksi luisteli saman maan Hein Otterspeer (1.08,96). Maailmancupin kärkimies Norjan Håvard Lorentzen oli neljäs (1.09,25).

Mika Poutala:

– Tosi hyvä fiilis. Tänään kisa oli ihan täysin taktiikkaluistelu. Tavoite oli saada hyvä peesi takasuoralle Verweijstä ja se tulikin. Rauhallinen avaus ei ihan toteutunut, lähtö oli tosi hyvä ja tuli kevyesti. Sain ensimmäisellä kierroksella säästettyä energiaa päätöskierrokselle. En miettinyt mitalia, vaan parasta mahdollista aikaa tämän parin kanssa luisteltuna.

Poutala on 1000 metrin maailmancupin pisteissä viidentenä 229 pisteellä edellään Håvard Lorentzen (332), Kai Verbij (320), Kjeld Nuis (280) ja Denis Yuskov (232).

Miesten 1000 metrin tulokset

1000 metrin maailmancupin kokonaistilanne

Perjantaina A-ryhmässä luistellut Elina Risku oli lauantaina mukana B-ryhmässä, jonka voitti ylivoimaisesti puolella sekunnilla ajallaan 39,64. Aika oli viisi sadasosaa perjantaista parempi. Starttiaika oli Riskulla 10,84 ja kierros 28,8. Risku keräsi voitosta 25 maailmancupin pistettä.

– Aika tasaiset vedot eilen ja tänään. Satasiin olen ihan tyytyväinen, ei ihan samanlaisia kuin EM:ssä, mutta kuitenkin parempaa kuin syyspuolella. Kierrokselle haluan vahvempaa tekemistä. Ihan ok tekemistä kaikkiaan. Jää ei ollut tänään parhaimmillaan, kun vertaa aikoja eilisiin.

Samuli Suomalainen oli 1000 metrin B-ryhmässä 12:s ajalla 1.12,00. Maailmancupin pisteet jäivät 46 sadasaosan päähän.

Sunnuntaina luistellaan miesten toinen 500 metrin kilpailu sekä miesten että naisten 1000 metrin toiset kilpailut.