Risku ja Suomalainen sprinttereiden Suomen mestarit 2018

Samuli Suomalainen luisteli ylivoimaiseen Suomen mestaruuden sprinttereiden Suomen mestaruuskilpailuissa Helsingissä. Elina Risku voitti naisten sprinttimestaruuden jo kahdeksannen kerran peräkkäin.

Sprinttereiden yhteispisteiden Suomen mestaruuskilpailut tulivat tänään päätökseen, Helsingin Oulunkylässä järjestettävissä Sprintti- ja matkakohtaisissa Sm-kilpailuissa. Kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina matkakohtaisilla 1500, 5000 sekä 10000 luisteluilla.

HLK:n Samuli Suomalainen sinetöi tänään ensimmäisen sprinttereiden Suomen mestaruutensa yli seitsemän pisteen erolla toiseksi tulleeseen KENSU:n Verneri Kinnuseen. Samuli Suomalainen paransi eilistä 500 metrin aikaansa luistellen ajan 37,25. Yhteispistekilpailun toinen tuhannen metrin kilpailu ei aivan taittunut ensimmäisen päivän tapaan, mutta Suomalainen oli kuitenkin päivän nopein ajalla 1.16,20. Samuli Suomalaisen sprinttereiden Suomen mestaruus sinetöitiin pistein 150,705. Miesten Sm-hopeaa luisteli KENSU:n Verneri Kinnunen, joka jäi kummallakin matkalla aavistuksen avauspäivän ajoistaan, mutta varmisti tasaisella suorituksella ensimmäisen Sm-mitalinsa sprinttereiden yhteispisteissä. Suomen mestaruuspronssia luisteli HLK:n juniori Jesse Nieminen.

Elina Risku varmisti uransa kahdeksannen peräkkäisen Suomen mestaruuden sprinttereissä. Riskun paransi 500 metrin aikaansa eilisestä noin 0,2 sekuntia, mutta tuhat metriä ei aivan taittunut eiliseen tapaan. Elina Riskun voitto kirjataan yhteispistein 169,740. Sprinttereiden Suomen mestaruushopeaa nappasi HLK:n Miina Peltonen ja pronssia Porin Pyrinnön Laura Kivioja. Sekä Peltonen, että Kivioja luistelivat tasaisen varmasti luistellen kauden parhaita aikojaan kotimaan radoilla.

Team Sprintin Suomen mestaruudet ratkaistiin niin ikään toisena kilpailupäivänä. Miehissä Suomen mestaruuden nappasi HLK:n ykkösjoukkue kokoonpanolla (Jesse Nieminen, Miro Puolakka Samuli Suomalainen), toinen ja Suomen mestaruushopeaa HLK:n kakkosjoukkueelle (Joona Suomalainen, Antero Eskola, Emil Ervik) ja pronssia Valkeakosken Hakan joukkueelle (Jyrki Hietanen, Mika Siren, Juho Vaittinen).

Naisten Team Sprintin Suomen mestaruuden voitti Seinäjoen Urheilijoiden joukkue (Susanna Lehtiniemi, Sini Siro, Elina Risku) niukalla erolla ennen toiseksi tullutta HLK:n joukkuetta (Inka Koivisto, Anni Käsnänen, Miina Peltonen). Sm-pronssin veivät Porin Pyrinnön luistelijat (Anna-Kaisa Kivioja, Tilda-Sofiia Oras, Laura Kivioja)

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina matkohtaisilla kilpailuilla. Kilpailuohjelmassa on 1500 metriä, joka on matkakohtainen Suomen mestaruuskilpailu jokaisessa kilpailusarjassa. Lisäksi kilpaillaan naisten matkakohtainen 5000 metrin kilpailu sekä miesten 10000 metrin kilpailu.