Elina Risku ja Samuli Suomalainen johdossa sprinttereiden yhteispistekilpailussa

Sprinttereiden Sm-kilpailut käynnistyivät Helsingin Oulunkylässä, kun ohjelmassa oli kilpailuiden avauspäivänä 500 ja 1000 metriä.

Sekä miehissä, että naisissa, kuten myös juniorisarjoissa oli ohjelmassa kilpailujen avauspäivänä 500m ja 1000m. Molemmat avausmatkat olivat myös matkakohtaisia Suomen mestaruuskilpailuja, mutta myös osa sprinttereiden Sm-kilpailua, joka ratkaistaan neljän matkan yhteispisteiden perusteella. Olosuhteet olivat suotuisat, joskaan jää ei ollut ennätysnopea.

Päivän kovinta vauhtia piti A-juniori-ikäinen Helsingin Luistinkiitäjien Samuli Suomalainen, joka kellotti 500 metriä aikaan 37,64. Samulin aika kirjataan kuitenkin A-junioreiden 500 metrin matkakohtaiseen kilpailuun, jolloin miesten sarjan 500 metrin Suomen mestaruuden voitti Oulun Tarmon Harri Levo ajalla 37,70. Miesten sarjan toinen oli HLK:n Miro Puolakka (37,97) ja kolmas KENSU:n Verneri Kinnunen (39,42).

Naisten sarjan 500 metrin matkakohtaisen Suomen mestaruuden voitti ylivoimaisesti Seinäjoen Urheilijoiden Elina Risku ajalla 41,74. Toinen ja Suomen mestaruushopeaa HLK:n Miina Peltonen (45,00) ja kolmas SU:n Susanna Lehtiniemi (47,01).

Tuhannella metrillä nähtiin mielenkiintoinen kamppailu, jossa päivän nopein oli 500 metrin kilpailun tapaan Samuli Suomalainen ajalla 1.15,43, mutta Samulin ollessa A-junioreiden sarjassa 1000 metrin Suomen mestaruuden voitti SU:n Tommi Pulli 1.16,11.

Naisten sarjassa kärkikolmikon muodosti samat luistelijat, jotka valloittivat podiumin myös 500 metrillä. Voittaja ja 1000 metrin Suomen mestari SU:n Elina Risku ajalla 1.25,96. Toinen ja Sm-hopeaa HLK:n Miina Peltonen (1.29,87) ja Sm-pronssia SU:n Susanna Lehtiniemi (1.36,86)

Sprinttereiden yhteispisteissä kärjessä on Samuli Suomalainen ennen Verneri Kinnusta sekä HLK:n Jesse Niemistä. Tommi Pulli ei ole mukana yhteispistekilpailussa jätettyään avauspäivän 500 metriä luistelematta. Myös Juho Vaittinen on ulkona kilpailusta kaaduttuaan 500 metrin matkalla.

Naisten sprinttereissä avauspäivän jälkeen johdossa on Elina Risku yli viiden pisteen erolla toisena olevaan Miina Peltoseen. Kolmantena ennen toista kilpailupäivää on KENSU:n Paju Kilpeläinen.

Lauantaina luistellaan sprinttereiden yhteispisteiden jälkimmäiset lähdöt 500 ja 1000 metrillä sekä team sprint.

Lauantain kilpailuaikataulu:

14.00
500m
15.15
1000 m
16.45
Team Sprint

1. kilpailupäivän matkatulokset>>

Sprinttereiden Sm-kilpailu 2. matkan jälkeen>>

Toisen kilpailupäivän lähtöjärjestys>>