Miina Peltonen ja Tommi Pulli kärjessä yleisluistelijoiden Sm-kilpailuissa 1. päivän jälkeen

Seinäjoella luisteltavissa yleisluistelijoiden Sm-kilpailuissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen naisissa Miina Peltonen pitää kärkipaikkaa ja miehissä Tommi Pulli otti päivän toisen matkan jälkeen niin ikään ykköspaikan.

Yleisluistelijoiden Sm-kilpailut käynnistyivät lauantaina Seinäjoella tuulettomissa olosuhteissa ja pikkupakkasessa jää ollessa kuitenkin hieman nihkeä. Naisten sarjassa oli ensimmäisenä päivänä ohjelmassa 500 metriä sekä 1500 metriä. Miesten sarjassa 500 metriä sekä 3000 metriä.

Naisissa ensimmäisen päivän jälkeen yhteispisteissä Helsingin Luistinkiitäjien Miina Peltonen on kärjessä ennen Porin Pyrinnön Laura Kiviojaa. Kolmantena on HLK:n Anni Käsnänen. Miina Peltonen oli molempien matkojen nopein ajoilla 44,62 ja 2.22,93. Laura Kivioja oli toinen 500 metrillä ajalla 45,94 ja kolmas 1500 metrillä ajalla 2.29,26. Yhteispisteissä kolmantena oleva HLK:n Anni Käsnänen teki mainion nousun oltuaan 500 metrin jälkeen viides. Käsnänen nousi yhteispisteissä kolmanneksi oltuaan toiseksi nopein 1500 metrillä ajalla 2.26,77.

Miehissä kärkikolmikon muodostavat Seinäjoen Urheilijoiden Tommi Pulli, Valkeakosken Hakan Juho Vaittinen sekä Helsingin Luistinkiitäjien Emil Ervik. Kärkikaksikon ero ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen on vain 0,198 pistettä. Juho Vaittinen voitti 500 metriä, mutta Tommi Pullin oltua ykkönen 3000 metrillä, nousi Pulli yhteispisteissä ohi Vaittisen. Vaittisen voittoaika 500 metrillä oli 37,94 ja Tommi Pulli kakkonen ajalla 38,05. 3000 metrilläkin herrojen ero oli alle kaksi sekuntia, joten toisesta kilpailupäivästä tulee jännittävä. Ensimmäisiä Sm-kilpailujaan luisteleva HLK:n Emil Ervik nousi yhteispisteissä mainiosti kolmanneksi oltuaan kahdeksas 500 metrillä ajalla 41,87 ja neljäs 3000 metrillä ajalla 4.26,30.

Tulokset 1. kilpailupäivän jälkeen>>

2. kilpailupäivän aikataulu>>

2. kilpailupäivän lähtölistat 3. kilpailumatkalle>>

Yleisluistelijoiden Suomen mestaruus ratkeaa neljän matkan yhteispisteiden perusteella. Lisäksi sunnuntaina ratkaistaan myös naisten 3000 metrin ja miesten 5000 metrin matkakohtaiset mestaruudet sekä naisten ja miesten joukkueluistelun mestaruudet. Kilpailut jatkuvat sunnuntaina kello 12.00.