Porissa kisattiin mastereiden sprintti Sm-kilpailut sekä kansalliset kilpailut

Yhteensä kolmessatoista mastersarjassa kilpailtiin Suomen mestaruuksista, kun Porin tekojääradalla järjestettiin lauantaina 9.12. mastereiden sprintti Sm-kilpailut. Samassa yhteydessä käytiin Nuoriso- ja Juniori Cup -osakilpailu Porin kansallisissa.

Mastereiden sprintti Sm-kilpailuissa ratkottiin paremmuudet kahden matkan yhteistuloksen perusteella. Tiukimmat kamppailut nähtiin N50 ja M45 -sarjoissa, joissa 500 metrin sekä 1000 metrin yhteispisteissä oli voittajan ja kakkosen välillä eroa alle puoli pistettä. Naiset 50 -sarjassa voiton vei Valkeakosken Hakan Outi Pinomäki vain 0,275 pisteen erolla niin ikään Valkeakosken Hakan Marja Sisso-Korisevaan. Miehet 45 -sarjassa kamppailu käytiin Valkeakosken Hakan Mika Sirenin ja Porin Pyrinnön Kimmo Kiviojan välillä. Lopulta Suomen mestaruuden nappasi Mika Siren 0,39 pisteen erolla. Mika Siren voitti yhteispistekilpailun lopulta paremman 500 metrin kilpailun myötä, vaikka Kimmo Kivioja voittikin 1000 metriä. Tiukkaa kamppailua käytiin myös Miehet 55 -sarjassa, kun voittajaksi luisteli Valkeakosken Hakan Jyrki Hietanen ennen KENSUN Kari Niittylää ja Kuopion Antero Kotijärveä. M70 -sarjaa hallitsi Oulun Tarmon Pentti Kiiskinen, joka voitti molemmat pikamatkat ennen HLK:n Raimo Karvosta ja HLK:n Heikki Töyrälää.

Suomen mestarit

N35 Tiina Karvonen Loimaan Voima

N40 Kirsi Korpijärvi KENSU

N50 Outi Pinomäki VaHa

N60 Sirpa Grönberg TamPy

M30 Tani Heikkinen OuTa

M35 Ville Männistö KuLS

M40 Juha Santtila SU

M45 Mika Siren VaHa

M50 Kari Vuorinen TamPy

M55 Jyrki Hietanen VaHa

M60 Heikki Sundström Mikkelin Luistelijat

M65 Aimo Väisänen KENSU

M70 Pentti Kiiskinen OuTa

Porin Kansalliset olivat samalla Nuoriso- ja Juniori Cup -osakilpailu, joissa oli kaikkiaan 12 kilpailusarjaa. Kilpailuissa nähtiin tukku kauden parhaita aikoja ja etenkin pienimmissä junioreissa oli varsin runsas osanotto. Lisäksi kilpailuissa luisteltiin yhteislähtökilpailu naisissa (9-kierrosta) sekä miehissä (12-kierrosta). Yhteislähtökilpailuissa voittajina olivat naisissa Laura Kivioja ja miehissä Kimmo Kivioja, molemmat Porin Pyrinnöstä.

Kilpailujen tulokset >>