Poutalan vauhti kiihtyy – seitsemäs Heerenveenissä

Mika Poutala oli lauantaina hyvässä vauhdissa sijoittuen Heerenveenin maailmancupin 500 metrillä seitsemänneksi. Poutalan aika oli 35,02.

Poutalan startti oli 9,73 ja kierros kaksi sekunnin kymmenystä perjantaista nopeampi (25,2).

– Sadalle metrille jäi tänään pikkaisen aikaa, en edes tiedä miksi: se vain oli huteraa jossain vaiheessa. Ensimmäinen kaarre oli ehdottomasti parempi kuin perjantaina, en ole ihan täysin tyytyväinen siihen. Viimeiset 300 metriä meni todella hyvin. Tuntui, että sain kaveria kiinni ja kaverihan voitti lopulta koko kilpailun.

– Kehitettävät paikat: ensimmäinen 200 metriä. Olen tosi tyytyväinen tähän vetoon. Niin kuin tuloksista näkee, se kenellä sattuu hyvä päivä kohdalle, niin se voittaa kilpailun. Siinä ”geimissä” ollaan ihan täysillä mukana.

Poutalan pari, Kanadan Laurent Dubreuil, vei kisan voiton ajalla 34,80. Neljä seuraavaa sijaa menivät isäntämaan Hollannin luistelijoille: Jan Smeekens (34,84), Ronald Mulder (34,85), Kai Verbij (34,86) ja Hein Otterspeer (34,95).

500 metrin B-ryhmässä ei suomalaisluistin kulkenut ihan perjantaiseen malliin. Pekka Koskela oli 15:s (35,72) ja Harri Levo 23:s (36,14). Ryhmön nopein oli Japanin Joji Kato (35,03).

Tommi Pulli avasi maailmancupin kautensa luistellen 1500 metrin B-ryhmässä 25:nneksi ajalla 1.51,06. Kisan voitti Etelä-Korean Min Seok Kim (1.44,97).

Elina Risku oli 500 metrin B-ryhmässä 15:s ajalla 39,61. Risku paransi perjantaista aikaansa 24 sadasosaa. Nopein oli Kanadan Marsha Hudey 38,44.

Sunnuntaina luistellaan 1000 metrin kilpailut sekä team sprint. 1000 metrillä B-ryhmissä ovat mukana Tommi Pulli ja Elina Risku. Mika Poutala luistelee A-ryhmässä. Team sprintin joukkueen muodostavat Poutala, Koskela, Pulli ja Levo.