Kotimainen rullakausi huipentuu Lahteen

Kotimainen rullaluistelun kisakausi huipentuu Lahteen, jossa luistellaan Finnish Inline Cupin (FIC) ja Junnu Cupin finaalikisat lauantaina 26.8. Kisa starttaa Lahden Launeen radalla klo 10:30.

Juho Virtanen (HTL) odottaa jo Junnu Cupin finaalipäivää. Starttitreeniä seuraavat TuUL:n luistelijat Vili ja Timi Paalasmaa sekä Helsingin Luisteluakatemian valmentaja Kaj Humisto.

Launeen radalla kellotetaan ensin ajat 200 metrillä. Sen jälkeen kisa huipentuu yhteislähtöön, jossa nuorimmat luistelijat kiertävät kaksi kierrosta. Miesten sarjassa paremmuus ratkaistaan 20 kierroksen aikana. Lauantaipäivän päätteeksi kruunataan kokonaiskilpailun voittajat kaikissa sarjoissa.

P15 sarjassa vielä tiukka kisa
Junnu Cupin sarjoissa Helmi Suihkonen (HTL), Timi ja Vili Paalasmaa (TuUL), Sinna Varjonen (TuUL) ja Iiro Jääskeläinen (HTL) ovat käytännössä varmistaneet jo cup-voiton. Tiukin finaalikamppailu käydään pojat 15-sarjassa, jossa Vilmer Vesanto pitää kärkipaikkaa neljän pisteen erolla Juho Virtaseen.

-Odotan hyvää kesaa ja hyvää säätä, kun kyseessä on vielä finaaliviikonloppu, Juho Virtanen ennakoi lauantaita.

-Juniori Cup on ollut mukava, kun on päässyt luistelemaan eri radoilla. Olisi tietysti kiva, jos mukana olisi vielä enemmän kisaajia, Virtanen lähetti terveiset ensi kesää varten.

Ylänen ja Virtanen FICin ykkösnimet
Aikuisluistelijoiden sarjoissa cupin kärjessä on tuttuja nimiä. Teemu Ylänen (HTL) on napsinut tasaisesti kisapisteistä ja johtaa cupia 13 pisteen erolla saman seuran nuorempiin luistelijoihin, Jani Virtaseen ja Nils Vähä-Vaheeseen. Master-luistelijoissa kisoja tiuhimmin kiertänyt Petri Virtanen (HTL) pitää miesten ykkössijaa tiukimmin hallussa, naisten mastereiden kisakärjessä taas on Tampereen pyrinnön Sirpa Grönberg.

Finnish Inline Cup (FIC) ja Junnu Cup ovat cup-muotoinen kokonaiskilpailu, joissa on kerätty pisteitä neljästä eri osakilpailusta. Osakilpailuja on kisattu kerran kuussa ympäri Suomen, kisaratoina ovat toimineet Turun matorata kahteen kertaan, Pirkkolan rullaluistelurata Helsingissä ja Iinatin moottoriradalla Oulussa.

FIC:n kisasarjoissa on sarjat naisille, miehille ja Master-luistelijoille. Junnu Cupissa taas on luisteltu tyttöjen ja poikien sarjoja viidessä eri ikäluokassa. Nuorimmat luistelijat ovat olleet seitsemänvuotiaita.

Katso ohjelma ja aikataulu Launeen radalla Lahdessa lauantaina 26.8. >>

Katso pistetilanne ennen finaalia
Junnu Cup >>
FIC yleinen ja master-luistelijat >>