Sporttinen elokuu starttaa Oulusta

Elokuu saa sporttisen startin, kun Oulussa kisataan niin radalla kuin maratonissa viikonloppuna 5.-6.8.

Lauantaina Iinatin moottoriradalla kisataan Finnish Inline Cupin (FIC) ja Junnu Cupin osakilpailut klo 15 alkaen. Tuplaviikonloppu huipentuu rullaluistelun maratonmatkoihin Virpiniemeen sunnuntaina 6.8., jossa SM-mitalitaiston ohella kisataan viidettä kertaa luisteltava Virpiniemen maraton. Virpiniemen maratonilla on mukana myös sauvarullaluistelusarja. Maratonit starttaavat Virpiniemen kevyenliikenteenväylille klo 11 alkaen.

– Odotan innolla Oulun kisaviikonloppua. Molempien kilpailupäivien radat ovat erityisen hienoja. Iinatin vanha kartingrinki on tällä hetkellä kotimaan rullaluistelun kisapaikoista ainoa kansainväliset vaatimukset täyttävä road-rata ja Virpiniemen maratonreitti puolestaan samettisine asfaltteineen tosi nopea, hallitseva maratonmatkan Suomen Mestari, HTL:n Teemu Ylänen hehkuttaa.

-SM-maratonia ajatellen tilanne kutkuttava. Maratonkisat ovat tänä vuonna olleet hyvin tasaisia nuorten luistelijoiden noustua aikuisten kanssa samalle tasolle, joten selvää voittajasuosikkia ei voi nimetä. Päivän kunto tulee ratkaisemaan, Ylänen ennakoi viikonloppua.

-Elokuuta on odotettu Oulussa! Radat ovat kunnossa ja ennusteet lupaavat hyvää keliä. Tämä on meillä luistelukesän kohokohta, toivottavasti saadaan tiukka kisa, kisajärjestelyistä Oulun Tarmon luistelu- ja pyöräilyjaoston puolesta vastaava Jarmo Rossi kertoo.