Suomalaiset joukolla mukana Rullituurilla

Uusmaa Rullituurin toinen osakilpailu luisteltiin Pärnussa sunnuntaina 9.7.

Tili Paalasmaa ja Viljami Ylänen pitivät iloista vauhtia yllä myös Rullituurilla.

Suomalaisia oli lähtöviivalla iso joukko, ensisijaisesti HTL:n ja TuUL:n junioriluistelijoiden kilparyhmistä. Vanhemat luistelijat urakoivat kunnolla – HTL:n Jani Suihkonen ja Nils Vähä-Vahe osallistuivat lyhyelle matkalle ja maratonille. Rullituurilla rullaluisteli myös noin parikymmenpäinen suomalaisjoukko, joista noin puolet ikivetreitä masterluistelijoita.

Pienimmissä, alle 8-vuotiaiden sarjoissa, Hilma ja Helmi Suihkonen sekä Viljami Ylänen viilettivät hienosti 500 metrin ratakierroksen. Viljami oli epävirallisesti toinen sarjassaan. Alle 12-vuotiaiden pojissa kisamatkana oli 2,5 kilometriä. Kisan voitto meni Latviaan, suomalaiset sijoittuivat hienosti: Vili Paalasmaa 5. , Antti Vähä-Vahe 7., Timi Paalasmaa 11., Viljami Ylänen 18. Samat pojat luistelivat myös 10km kuntosarjan parannellen omia ennätyksiään rutkasti.

Alle 14-vuotiaiden poikien sarjassa 19 kilometrin matkalla kiivainta kyytiä pitivät latvialaiset, mutta Vilmer Vesanto rutisti komeasti kolmanneksi. Alle 19-vuotiaden poikien sarjassa Nils Vähä-Vahe otti ansaitun voiton 19 kilometrin mittaisella katuradalla. Antti Sjögren sijoittui neljänneksi. Miesten 19 kilometrin kisan voiton vei Jani Suihkonen.

Miesten 41 kilometrin matkan päälähtö oli jännittävä alusta loppuun. Kisa sisälsi lukuisia irtiottoja, joissa suomalaiset olivat hyvin mukana, mutta voitto meni loppukirissä Puolaan. Teemu Ylänen sijoittui yhdeksänneksi ja Nils Vähä-Vahe heti perässä sijalle 10.