Rullaluistelijoiden superviikonloppu Turussa

Tuleva viikonloppu kokoaa rullaluisteluväen Turkuun.

Tuplaviikonlopun ohjelmassa on SM-ratakisa, Junnu Cupin osakilpailu, Kakskerran lenkki sekä sauvarullaluistelun SM-kilpailut.

Lauantaina 1.7. rullat suhisevat Kupittaan matoradalla, kun SM-ratakisan ja Junnu Cupin osallistujat kisaavat SM-mitaleista ja cupin pisteistä. Sunnuntaina 2.7. katseet kääntyvät Hirvensaloon, jossa luistellaan Kakskerran lenkki upeassa saaristomaisemassa jo 16. kertaa. Kakskerran lenkin yhteydessä jaetaan myös Suomen mestaruuksia, kun sauvarullaluistelijat kisaavat samalla reitillä maan parhaan tittelistä.

Matoradalla urakoidaan lauantaina useampi SM-arvoinen matka. Kaikki osallistujat luistelevat ensin 200 metrin aika-ajon. Sprintin jälkeen nähdään miesten, naisten ja junnujen 1500 metrin yhteislähtökisa. Heti perään master-luistelijat starttaavat SM-matkoilleen: 50-60 -vuotiaat 3000 metrille ja alle 40-vuotiaat 5000 metrin matkalle. Näiden lisäksi jaetaan vielä pitkien matkojen yleisen sarjan mestaruudet, naiset 5km ja miehet 10 km. Sunnuntaina sauvarullaluistelun mestariksi kruunataaan 38 kilometrin lenkin nopeimmin taittanut luistelija, naisten ja miesten sarjoissa.

-Upeaa, että Turussa nähdään oikein rullaluistelun superviikonloppu! Jos uudet harrastajat eivät vielä uskalla lauantain ratakisaan mukaan, voi hyvin tutustua lajiin kisakatsomossa ja tulla sunnuntaina luistelemaan Kakskerran helpomman lenkin, joka on kaunis 16 km matka saaristomaisemassa, Kakskerran järjestelyorganisaatioon kuuluva Johanna Kallio hehkuttaa.