Kotimaan rullaluistelukausi starttasi Kupittaalta

Kupittaalla oli kuhinaa, kun Finnish Inline Cup ja Juniori Cup polkaistiin käyntiin lauantaina.

Kauden avauskisan matkoina oli 200 metrin aika-ajo sekä 10 000 metrin yhteislähtö. Kilpailut järjestettiin samana viikonloppuna kuin MultiSkate-leiri, joten mukana oli myös enemmän jäällä tottuneita menijöitä sekä lainaluistimilla kilpailevia. Osa otti osaa vain 200 metrin aika-ajoon.

Teemu Ylänen, HTL vei voiton miesten yleisessä sarjassa ja vanhasta tottumuksesta rullilla hyvin viilettänyt seurakaveri Mika Poutala sijoittui toiseksi. Nuoret HTL:n Nils Vähä-Vahe (3.) ja Jani Virtanen (4.) veivät seuraavat sijat.

Naisissa voiton vei Kensun Paju Kilpeläinen. Toiseksi tuli hyvällä etumatkalla luistellut, mutta harmillisesti kaatunut Anni Käsnänen (HLK), joka kuitenkin pystyi luistelemaan loppuun asti. Kolmanneksi sijoittui PoPy:n Tilda-Sofia Oras.

Juniori Cupissa TuUL:n omat juniorit Sinna Varjonen (T13), Vili Paalasmaa (P11) ja Timi Paalasmaa (P9) veivät omien sarjojensa voitot näyttävästi. P11-sarjan hopeaa sai HLK:n Elius Niemi ja pronssia HTL:n Elias Walden. P9 sarjan hopealle luisteli HTL:n Viljami Ylänen ja pronssille seurakaveri Joona Meuranen. Nuorin osallistuja oli 6-7v-sarjansa voittanut Helmi Suihkonen, HTL.

Pojat 13-sarjassa voittokaksikko oli Iiro Jääskeläinen, HTL ja toiseksi tuli saman seuran Antti Vähä-Vahe. Tytöt 15-sarjassa Sini Siro (SU) vei voiton ja seuraavat sijat menivät PoPy:n Laura Kiviojalle ja HLK:n Inka Koivistolle. Poikien samassa ikäluokassa HTL:n Juho Virtanen voitti tiukan kaksinkamppailun seurakaveri Vilmer Vesannosta.