Rullaluistelu mukaan Nuorten Olympialaisten ohjelmaan!

Rullaluistelijat saivat superuutisia jo ennen kauden alkua, kun Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) hallitus päätti lisätä lajin Buenos Airesissa 2018 kilpailtavien nuorten Olympialaisten (YOG) ohjelmaan.

Kansainvälinen Olympikomitea lisäsi rullaluistelun nuorten kesäolympialaisten lajiksi maaliskuun kokouksessaan. Rullaluistelu oli mukana näytöslajina jo vuonna 2014 Nanjingissä, mutta nyt laji sai virallisen aseman olympiaperheessä ja ensimmäiset rullaluistelun nuorten olympiamitalit jaetaan Buenos Airesissa 2018. Rullaluistelu seurasi rullalautailua, joka jo aiemmin lisättiin olympiaohjelmaan ja on mukana 2020 Tokion kisoissa.

Pikarullaluistelun nuorten olympiamatkoina kilpaillaan 500m, 1000m ja 5000 metrin lajeissa. Kisoihin pääsee yhteensä 24 urheilijaa, 12 tyttöä ja 12 poikaa iältään 15-18 -vuotta.

Katso tästä lisäinfoa suunnitelmasta >>