Levosta kolmas suomalaisluistelija alle haamurajan – Kukkonen kaikkien aikojen kakkosaikaan

Harri Levo luisteli lauantaina Calgaryn Olympic Ovalilla suomalaista lajihistoriaa päästeltyään 500 metriä aikaan 34,94 ja Jenni Kukkonen teki samaa naisissa ajalla 40,32. 

Levosta tuli näin Mika Poutalan (34,23) ja Pekka Koskelan (34,36) jälkeen kolmas alle 35 sekunnin luistellut suomalainen. Neljäntenä kaikkien aikojen suomalaistilastossa on 35,00 vuonna 2001 luistellut Janne Hänninen.

Levo sijoittui ajalla Canada Cupin kilpailussa kolmanneksi Hollannin Sjoed de Vriesin ja Michel Mulderin jälkeen.

– Huikeat fiilikset jäi luistelusta ja tämän parempaa lopetusta ei olisi voinut näin sairastumisten ja loukkaantumisten rikkomalle kaudelle toivoa.  Viime keväänä lyötiin tavoitteeksi 34:n alkuinen tulos ja se saatiin nyt, Levo tuuletteli maailman nopeimmalla jäällä.

– Nyt otetaan lomaa luistelusta ja mennään duuniin lepäilemään pariksi viikoksi. Sen jälkeen lyödään ensi kauden suunnitelmat lukkoon.

Myös 1000 metrillä syntyi Levon oma ennätys 1.12,11 ja jo torstaina hän luisteli omiksi ennätysluvuikseen 35,14 ja 1.12,22.

Naisten puolella Jenni Kukkonen luisteli 500 metrin ennätyksekseen 40,32 (entinen ennätys 40,47), joka on toiseksi nopein suomalaisnaisen luistelema aika matkalla. Suomen ennätys on naisten 500 metrillä Elina Riskun 38,70.