Pikaluistelun nuorten MM-kilpailuissa syntyi kaksi uutta nuorten maailmanennätystä ja yksi rataennätys

Pikaluistelun nuorten MM-kilpailuissa luisteltiin sekä naisten että miesten sarjoissa Team Sprintin nuorten maailmanennätykset.

– Lajissa on luisteltu kovempiakin aikoja tällä kaudella, mutta huomaamatta on jäänyt sääntömuutos, joka edellyttää, että joukkueen kaikille jäsenille on suoritettava doping-testi, jotta suoritus voidaan hyväksyä maailmanennätykseksi, kertoo nuorten MM-kilpailuissa Medical Advisor –roolissa toimiva Hannu Koivu.

Näin ollen miesten uusi nuorten maailmaennätys on Hollannin luistelema 1.25,65 ja naisten sarjassa Kiinan luistelema 1.34,86.

Lauantaina rikkoontui myös Oulunkylän rataennätys miesten 5000 metrillä, kun Hollannin Chris Huizinga luisteli 6.46,40. Myös toiseksi luistellut hollantilainen Marwin Talsma alitti ennätyksen ajallaan 6.56,45. Entinen ennätys oli niin ikään hollantilaisen Rintje Ritsman nimissä. Ritsma luisteli vuoden 1998 EM-kilpailuissa 6.57,10.