Oulunkylän rataennätys rikki 1500 metrillä pikaluistelun nuorten MM-kilpailuissa

Miesten rataennätys rikkoontui pikaluistelun nuorten MM-kilpailuissa, kun voittajaksi luistellut Norjan Allan Dahl Johansson luisteli ajan 1.54,05. Edellinen ennätys oli ollut voimassa vuoden 1998 EM-kilpailuista lähtien. Ennätystä (1.54,22) piti hallussaan Rintje Ritsma.

Hopealle luisteli Hollannin Chris Huizinga (1.55,12) ja pronssille Kanadan Tyson Langelaar (1.55,66). Suomalaisista paras oli Samuli Suomalainen sijalla 28 (2.00,36). Luistelija itse ei ollut tyytyväinen suoritukseensa:

– 500 metrin pettymys näkyi suorituksessa. Ei jaksanut kunnolla loppuun asti. Keli oli kyllä parempi aamuun verrattuna, vaikka tuuli hieman häiritsi, kertoi Suomalainen.

Antero Eskola oli suomalaisista toiseksi nopein (2.03,15) ja sijalla 46.

-Aika hyvin meni, ei liikaa tippuneet kierrokset. Jääkin oli parempi kuin 500 metrillä, kommentoi Eskola, joka teki matkalla uuden kotimaaratojen ennätyksensä.

Eskola joutui luistelemaan ilman paria, mutta se ei menoa haitannut.

– Se ei haitannut, luistelu onnistuu ilman pariakin. Sittenpä ei ole ainakaan mitään häiriötekijää, tuumi Eskola.

Kolmas Suomen edustaja Juho-Jaakko Yli-Ilkka luisteli sijalle 52 (2.04,22).

– Ensimmäinen 1,5 kierrosta meni hyvin, mutta sitten iskivät hapot jalkoihin ja tekniikka alkoi hajota. Olisin toivonut kovempaa tulosta, mutta kyllä tämäkin tyydyttää, kertoi Yli-Ilkka.

Naisten sarjassa Hollanti vei kaksoisvoiton: Jutta Leerdam voitti ajalla 2.07,29 ja Sanne In t’Hof sijoittui toiseksi ajalla 2.08,09. Kolmanneksi luisteli Venäjän Daria Kachanova (2.08,33).

Kilpailut jatkuvat huomenna 1000 metrin luisteluilla. Naiset luistelevat lisäksi 3000 m ja miehet 5000 m. Päivän päättää Team Sprint –kilpailu molemmissa sarjoissa. Suomella on edustajat miesten 1000 metrillä, naisten 3000 metrillä sekä miesten Team Sprintissä.