Sprinttereiden MM-kisapaikkoja jaetaan Berliinissä – Puolakka debytoi

Pikaluistelun maailman eliitti on siirtynyt Berliiniin, jossa luistellaan viikonvaihteessa 27.-29.1. kauden viides kuudesta maailmancupin osakilpailusta. Normipanosten lisäksi Berliinissä jaetaan myös loput sprinttereiden MM-kilpailujen maapaikat.

Suomella on mukana Berliinissä neljän miehen ja yhden naisen suuruinen iskukykyinen joukkue.

Pekka Koskela tekee paluun 500 metrin A-ryhmään sitten maaliskuun 2014.

Lisäksi tuttuun tapaan 500 ja 1000 metrin A-ryhmissä nähdään Mika Poutala, joka on matkojen maailmancupin pisteissä seitsemäs ja kymmenes. Poutala odottaa viikonlopulta palkintokorokesijoituksia päästessään Berliinin jäälle uusilla terillään.

Tommi Pulli ja Elina Risku ovat jo tuttuja edustajiamme maailmancupissa. Sen sijaan aivan uutena miehenä nähdään maailmancupissa debytoiva vantaalainen 22-vuotias Helsingin Luistinkiitäjiä seuratasolla edustava  Miro Puolakka.

Kolmikko Poutala-Koskela-Pulli luistelevat kaikki 500 ja 1000 metrin neljä lähtöä. Puolakka luistelee molemmat 500 metriset sekä sunnuntain 1000 metriä. Risku puolestaan on mukana myös kaikissa neljässä 500 ja 1000 metrin startissa.

Berliinissä luistellaan poikkeuksellisesti kahden 500 metrin kilpailua lisäksi myös kaksi 1000 metrin kilpailua helmikuun lopussa Calgaryssä käytävien sprinttereiden MM-kilpailujen karsintojen takia. Viikonlopun paremmat sprinttimatkojen ajat laitetaan yhteen ja niillä perusteilla jaetaan loput 14 maapaikkaa miehissä sekä naisissa. Miehissä Mika Poutalalla on jo saavutettuna yksi paikka Suomella, mutta Berliinistä haetaan kahta lisää miehille sekä Risku yhtä naisille.

Suomalaisten ennakkotunnelmat Berliinistä

Pekka Koskela:

– Hyvällä meiningillä viikonloppuun, onhan täällä tuttu halli ja tuttu jää. Olosuhteet on standardit kuin saksalaisessa laatuautossa. Hallista on hyviä muistoja. Koitetaan edelleenkin kehittää omaa tekemistä. Innolla odotan koko kevätkautta.

Mika Poutala:

– Hyvällä fiiliksellä parin treenipäivän jälkeen. Edessä on ensimmäiset hallikisat uusilla terillä. Seinäjoen SM-kisat näyttivät, että terät toimivat hyvin. Odotan ehdottomasti kauden parhaita sijoituksia: 500 metrillä olisi korkea aika nousta pallille ja sama tavoite tonnilla. Itse odotan eniten onnistumisia ja ehjiä suorituksia. Virheet pois, niin mennään kovaa ja ollaan tuloslistalla korkealla.

Tommi Pulli:

– Hyvä meininki. Fiilis on ollut ihan hyvä koko alkuviikon ja olen saanut tehtyä kaikki treenit suunnitelmien mukaisesti. Odottavin mielin viikonloppuun, kovaa kisaa tulossa.

Miro Puolakka:

– Tähän asti on mennyt valmistautuminen kisoihin hyvin. Pari päivää oltu jäällä ja keskiviikkona vietettiin jäätön päivä. Mielenkiinnolla ja todella innolla odotan pääseväni luistelemaan ensimmäisen aikuisten maailmancupin. Tekniikka on aika hyvin pysynyt kasassa viimeaikoina ja jos se kisassakin pysyy, niin voi kyllä tulla hyviä aikoja 500 metrillä.

Elina Risku:

– Seinäjoen SM-kisojen jälkeen treenit on menneet suunnitellusti ja hyvin. Tälle viikonlopulle toivon ja tavoittelen teknillisesti hyviä sekä teräviä luisteluita.

Maailmancupin joukkue Heerenveenissä:

Pekka Koskela (34) Seinäjoen Urheilijat, 218 mc-starttia
Mika Poutala (33) Helsingin Työväen Luistelijat, 266 mc-starttia
Tommi Pulli (24) Seinäjoen Urheilijat, 45 mc-starttia
Miro Puolakka (22) Helsingin Luistinkiitäjät, ei mc-startteja
Elina Risku (24) Seinäjoen Urheilijat , 68 mc-starttia

Suomalaisten ohjelma Berliinissä:

Perjantai: 500 M+N, 1000 N
Lauantai: 500 N, 1000 M
Sunnuntai: 500 m M, 1000 M+N

YLE lähetykset Berliinistä:

Pe 16.00 YLE Areena
Pe 18.30  TV2
La 13.45 YLE Areena
La 13.50 TV2
Su 14.55 YLE Areena
Su 18.00 TV2
Selostus Christer Sarlin

Maailmancupin loput osakilpailut 2016-2017

10.-12.3. Chelyabinsk, Venäjä

Arvokilpailut 2016-2017

9.-12.2. MM-kilpailut, matkakohtaiset. Gangneung, Korea
17.-19.2. MM-kilpailut juniorit. Helsinki, Suomi
25.-26.2. MM-kilpailut, sprintterit. Calgary, Kanada
4.-5.3. MM-kilpailut, yleisluistelijat. Hamar, Norja