Pikaluistelukerma kokoontuu Seinäjoen SM-kilpailuihin

Seinäjoen Jääurheilukeskus kerää tulevana viikonloppuna kasaan pikaluistelun yleisen sarjan ja junioreiden maan parhaimmiston Suomen mestaruuskilpailuihin. Seinäjoella ratkotaan perjantaista sunnuntaihin 13.-15.1.2017 matkakohtaiset ja sprinttereiden sekä junioreiden matkakohtaiset SM-mitalit.

Yleisten sarjojen lisäksi Seinäjoen Urheilijoiden järjestämissä SM-kisoissa kilpailevat A-, B- ja C-juniorit. Matkakohtaiset mitalit ratkotaan 500 m, 1000 m, 1500 m ja team sprintissä. Sprinttereiden SM-kilpailu ratkotaan perjantain ja lauantain neljän matkan (2 x 500 m, 2 x 1000 m) yhteispisteiden perusteella.

Miehissä sprinttereiden Suomen mestaruutta puolustaa HTL:n Mika Poutala, joka nousisi kahdeksannella mestaruudellaan Janne Hännisen (mestari -93, -95-98, 01-03) rinnalle eniten mestaruuksia voittaneeksi sprintteriksi.

– Kerran on ehditty käydä EM-kisojen jälkeen täällä kotimaassa jäällä ja paljon enempää ei ehdikään. Vähän totuttelua jäihin. Vaihdoin uudet terät, jopa merkkiä ensimmäisen kerran 15 vuoteen. Se on iso muutos, jota odotan mielenkiinnolla. Nyt on fiilis, että homma toimii. EM-kisoista jäi viimeinen 1000 metriä positiivisesti mieleen ja on todella mukava lähteä kilpailemaan Suomessa pitkästä aikaa. Kutkuttavat asetelmat ja kiva myös kilpailla muutaman vuoden tauon jälkeen Seinäjoella, Mika Poutala iloitsee.

Naisissa kuuden edellisen vuoden mestari on SU:n Elina Risku. 11 vuoden mitaliputken omaavalla Riskulla on myös mahdollisuus nousta eniten naisten mestaruuksia voittaneeksi luistelijaksi nyt rinanlla kuudella mestaruudella olevan Jenny Andbergin (mestari -92, 95-99) ohi.

– Kiva kun SM-kisat on kotiradalla. Toivottavasti olosuhteet ovat ok, pakkasta, sadetta ja megatuulta ei kaivata. Keli on toisaalta kaikille sama. Tosi hyvällä fiiliksellä lähden kisaamaan ja tavoittelemaan Suomen mestaruuksia kaikilla osallistumillani matkoilla, Elina Risku kertoo.

Seinäjoelle on luvattu perjantaista lauantaihin pikku pakkasta ja sunnuntainakin pakkanen pysyy alle kymmenessä asteessa. Pienen lumisateen todennäköisyys on jonkinlainen perjantai-iltana.

Sprinttereiden SM-mitaleista luistellaan nyt jo 47:nnen kerran.

SM-kisoissa katsastetaan myös tuleviin maailmancupin osakilpailuihin, niin yleisessä sarjassa kuin nuorissakin.


Kilpailuaikataulu

Perjantai klo 18

Miehet ja naiset 500 m, 1000 m (matkakohtaiset SM:t), juniorit 500 m, 1000 m

Lauantai klo 15

Miehet ja naiset 500 m, 1000 m, team sprint. Juniorit 500 m.

Sunnuntai klo 12

Miehet ja naiset 1500 m. Juniorit1500 m.

Kilpailukutsu SPRINTTI MATKAKOHTAISET SM 2017