Suomen itsenäisyyden juhlavuosi on myös liikunnan ja urheilun juhlaa!

Ice Skating Tour feat. Koko Suomi Luistelee tunnelmia Keski-Espoon tekojäältä.

Itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on myös urheilun ja liikkumisen ilotulitusta ja sitä juhlitaan sadoin eri tavoin. Vuosi täyttyy urheilutapahtumista, liikkumisen ilosta sekä lukuisista Suomi 100 -vuoden tuotannoista, joissa korostuu yhdessä tekeminen, osallisuus ja yhteisöllisyys.

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi ja sen teema ”yhdessä” tulevat esille niin urheilu- ja liikuntatapahtumien sisällöissä kuin erillisissä juhlavuoden ohjelmatoteutuksissa. Näistä rakentuu koskettava ja Suomen itsenäistä aikakautta kunnioittava ohjelmakokonaisuus, jossa eri tavoin muistellaan Suomen urheiluhistoriaa, juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja rakennetaan myös yhteistä Suomen tulevaisuutta urheilun ja liikunnan kautta.

Urheilun supervuosi rakentuu arvokisoista ja yhteisestä juhlinnasta
Urheiluväelle vuosi 2017 on unelmavuosi, sillä Suomi täyttyy ennätyksellisestä määrästä urheilukisoja ja -tapahtumia, joissa urheilukansa pääsee nauttimaan kisatunnelmista ja samalla juhlimaan yhdessä 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Urheilun Supervuosi tarjoaa huikeita elämyksiä ja luvassa on ainutlaatuinen kattaus kansainvälisiä arvokisoja ja erilaisia urheilutapahtumia.

Valtakunnallinen urheilugaala ja paikalliset urheilugaalat aloittavat koko vuoden kestävän satojen urheilutapahtumien vyöryn pienistä paikallistapahtumista suuriin arvokisoihin. Suomi isännöi vuoden aikana muun muassa pohjoismaisten hiihtolajien, taitoluistelun, joukkuevoimistelun sekä nuorten suunnistuksen ja -pikaluistelun MM-kilpailuja sekä EM-tason kisoja. Näiden lisäksi luvassa on vuosittaiset urheiluväkeä vetävät kisat, isoja muita tapahtumia kuten urheilun SM-viikot ja Tall Ships Race sekä aivan erityisiä 100-teeman tempauksia kuten Finlandia-hiihdon 100 kilometrin taival ja Suomi 100 juoksu Nuorgamista Helsinkiin.

”Pikaluistelun nuorten MM-kisat starttaavat juhlavuoden arvokisojen putken reippaasti ulkoilmassa. Oulunkylässä voi paitsi seurata alle 19-vuotiaiden nuorten kisaa arvokisamitaleista, myös päästä itse luistimille kouluille ja lapsiperheille järjestetyissä oheistapahtumissa”, kisaorganisaation tapahtumavastaava Tuula Puputti kertoo.

”Kansainvälisenä suurtapahtumana taitoluistelun MM-kisat kääntää maalis-huhtikuun vaihteessa maailman katseet tänne Suomeen ja jatkaa hienojen arvokisojen sarjaa osana satavuotisjuhlia”, iloitsee Taitoluisteluliiton puheenjohtaja ja MM-kisojen järjestelytoimikunnan varapuheenjohtaja Laura Raitio.

Liikkumisen unelmavuosi innostaa suomalaiset liikkumaan
Vuosi 2017 on valtakunnallinen Liikkumisen unelmavuosi, jonka tavoitteena on saada koko Suomi liikkeelle. Liikkumisen unelmavuotta rakennetaan kovalla vauhdilla useiden satojen toimijaryhmien voimin ympäri Suomea nyt jo noin 150 paikkakunnalla ja toiminta kasvaa edelleen.

Satavuotisjuhlavuosi toi myös luistelulajit yhteen ja luistelun osalta juhlavuosi käynnistyikin jo vuoden 2016 puolella yhteisellä Ice Skating Tour feat. Koko Suomi Luistelee -tapahtumakiertueella. IST feat KSL tarjoaa luisteluiloa kauden aikana lähes 70 tapahtumassa ympäri Suomen.

Lisätiedot:
Liikkumisen unelmavuosi 2017: www.unelmatliikkeelle.fi

Lisätietoja Suomi 100 –ohjelman liikunnan ja urheilun hankkeista
(www.suomifinland100.fi)

Anna Iso-Ahola, vastaava tuottaja, viestintä
Suomen Olympiakomitea
anna.iso-ahola@valo.fi
puh. 0400 269294